Alina Gorghiu acuza PSD si ALDE ca au ales o cale teatrala de a desecretiza protocoalele SRI

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 19, 2018 16:03

Alina Gorghiu acuza PSD si ALDE ca au ales o cale teatrala de a desecretiza protocoalele SRI

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, intr-o interventie la RFI, ca nu se opune unei eventuale desecretizari a protocoalelor Serviciului Roman de Informatii (SRI), insa acuza PSD si ALDE ca au ales “calea teatrului” in privinta desecretizarii protocoalelor SRI.

„Ca senator al României nu mă opun ideii de desecretizare, însă trebuie să nu uităm un lucru: orice stat are metode de luptă împotriva infracţiunilor, iar aceste metode nu sunt întotdeauna publice sau nu sunt toate publice. Nu ştiu dacă sunt introduse aceste metode în faimoasele protocoale, vorbesc la modul teoretic şi general, pentru că nu le-am citit, spre deosebire de Comisia SRI, însă în mod cert, există căi mai puţin teatrale, pentru a se ajunge la o eventuală desecretizare a lor. De aceea, nici nu mai am încredere în ceea ce spune premierul sau ceea ce spun cei din PSD-ALDE, pentru că şi pe acest subiect au ales calea teatrului, iar actorii evident că sunt cei mai rău aleşi, vorbim de domnul Dragnea, domnul Tăriceanu, doamna premier şi aşa mai departe”, a declarat Alina Gorghiu la RFI.

„Dacă majoritatea îşi doreşte neapărat să se întâmple la ce se referă aceste protocoale, o pot face şi fără acest mare tam-tam, pe căi legale şi instituţionale, invocând motive temeinice”, a adaugat senatoarea.

„V-am spus punctul meu personal de vedere, că este nevoie de această desecretizare şi nu mă opun. Numai că nu putem s-o folosim ca instrument pentru a acoperi alte teme la fel de importante sau poate mai importante (…). Eu cred că acest subiect este folosit pur şi simplu ca petardă mediatică şi nimic mai mult”, a mai spus fostul lider al liberalilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.