Ce criterii de selectie va avea PNL in selectarea candidatilor la alegerile locale si parlamentare din 2016
Politica

Alina Gorghiu nu va candida la Primaria Capitalei: Colegi foarte bine pregatiti s-au inscris in competitia interna

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri seara, ca nu intentioneaza sa se inscrie in cursa pentru Primaria Generala a Capitalei. Gorghiu a spus ca nu va candida pentru postul de primar general al Capitalei, mentionand ca posibilii candidati ai liberalilor pentru aceasta functie vor trebui sa participe la o campanie interna in partid.

„Nu as ezita sa spun public daca mi-as dori sa candidez la aceasta functie. Cred insa ca batalia pentru Capitala inseamna o campanie foarte serioasa in interiorul PNL. Nu mi-am pus problema sa candidez pentru Primaria Generala, dar colegi de-ai mei foarte bine pregatiti — vorbeati de Ludovic Orban mai devreme, eu vi-l reamintesc pe Cristian Busoi, pe domnul Petre Roman, s-au inscris in aceasta competitie interna”, a spus Alina Gorghiu la TVR.

Gorghiu a precizat ca va urmari campania interna din PNL impreuna cu Vasile Blaga, copresedintele partidului, apreciind ca strategia electorala a candidatilor din Bucuresti va suferi modificari dupa evenimentele legate de primarul general Sorin Oprescu. Copresedintele PNL a mai spus ca Primaria Capitalei se afla ‘intr-o situatie deplorabila’. ‘Situatia Primariei Generale este deplorabila, este aproape in incapacitate de plati. Sunt companii in subordinea Primariei care sunt intr-o criza fara precedent’, a punctat Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai afirmat ca Primaria Generala il are inca primar pe Sorin Oprescu si ca nu se poate vorbi de un interimat pana nu se va cunoaste situatia juridica a acestuia. In opinia sa, Primaria Generala va trebui administrata de un interimar in asa fel incat cetatenii sa nu sufere de pe urma retinerii lui Sorin Oprescu. In ceea ce priveste pozitia PNL referitoare la preluarea conducerii de catre viceprimarul Cornel Pieptea, Gorghiu a mentionat ca acest aspect va fi prezentat la momentul in care postul de primar general va fi vacant.

„PNL isi va asuma o pozitie in momentul in care acest post va fi vacant. Pe logica legii, evident, unul dintre cei doi viceprimari va ocupa aceasta pozitie. Veti afla de la PNL daca isi asuma pozitia de primar interimar in momentul la care vom sti daca postul este vacant sau nu. Ar fi nu doar prematur, dar e usor obscen sa vorbesc despre ocuparea unei pozitii care nu e libera in acest moment”, a mai aratat Alina Gorghiu.

Stiri pe aceeasi tema

Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR: Nu se poate sa nu fi vazut nimeni confuzia cu numele lui Augustin Lazar. Acesta ar face bine daca s-ar adresa justitiei

Ioana Badulescu

Cezar Preda, despre criza imigrantilor: Romania va fi solidara cu deciziile UE

Cristiana Petrariu Bota

Legea votului prin corespondenta, care se va aplica la alegerile parlamentare din 2016, prinde contur

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult