Amazon a devenit cea mai valoroasa companie din lume. CEO-ul Jeff Bezos, mai bogat cu 7 mld. de dolari in 45 de minute
Economie

Amazon a devenit cea mai valoroasa companie din lume. CEO-ul Jeff Bezos, mai bogat cu 7 mld. de dolari in 45 de minute

Amazon a devenit cea mai valoroasa companie din lume, dupa ce actiunile au explodat si l-au imbogatit pe CEO-ul Jeff Bezos cu 7 miliarde de dolari in mai putin de 45 de minute. Celebrul retailer online Amazon a inregistrat un profit neasteptat in urma vanzarilor foarte mari si a depasit Walmart, devenind cea mai valoroasa companie din lume. Asadar putem spune ca internetul a iesit invingator.

Actiunile Amazon au crescut cu 18%, joi, dupa anuntarea datelor excelente din trimestrul doi, informeaza The Guardian. Cresterea mare a pretului actiunilor i-a adus lui CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, in cont, mai mult de 7 miliarde de dolar,i in mai putin de 45 de minute.

Amazon era evaluata la 270 miliarde de dolari dupa o ora de la anuntarea datelor financiare, in timp ce Walmart a inchis sedinta de joi la o valoare de 233 miliarde dolari.

Pentru al doilea trimestru, ce s-a incheiat pe 30 iunie, Amazon a raportat un profit de 92 de milioane de dolari si castiguri de 0,19 dolari per actiune, in loc de o pierdere de 0,13 pe care analistii de pe Wall Street o estimau. Analistii au prevazut ca Amazon va face mai bine ca anul trecut, cand a avut o pierdere de 126 milioane de dolari. Se asteptau acum la o crestere a veniturilor de 16%, la 22, 4 miliarde dolari. Dar asteptarile le-au fost depasite: $23,19 miliarde.

Amazon a avut astfel si mai mult de sarbatorit trimestrul acesta, dupa ce compania tocmai celebrase 20 de ani de existenta.

„Echipa Amazon a muncit mult pentru clientii ei si pentru aceste rezultate”, a declarat Jeff Bezos, joi.

Stiri pe aceeasi tema

Ce ascunde plafonarea pretului gazelor la 55 de lei/Mwh. De ce Teodorovici si Valcov pot ingropa securitatea energetica a Romaniei

Ioana Badulescu

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Noua ordonanta privind salariile bugetarilor, discutata cu sindicalistii

Cristiana Petrariu Bota

Impozit pe bacsis! Legea va impune ca bacsisul sa fie trecut pe un bon fiscal separat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult