5.9 C
România
31 octombrie 2020
Dacian Ciolos
Externe

Ambasada Frantei la Bucuresti precizeaza ca Dacian Ciolos nu are cetatenia franceza

Dacian Ciolos nu are cetatenia franceza, informeaza Ambasada Frantei, care isi cere scuze pentru un text „eronat” publicat in martie 2015 in care se afirma ca premierul desemnat este cetatean romano-francez. 

„In ultimele zile au circulat comentarii potrivit carora domnul Dacian Ciolos, prim-ministru desemnat, ar avea cetatenia franceza.

Se pare ca aceste comentarii se bazeaza pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Frantei cu ocazia unei receptii, care a avut loc pe 5 martie 2015. Aceasta receptie nu a avut legatura cu domnul Dacian Ciolos, care de altfel nici nu a asistat la ea.

In textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a mentionat, printre altele, in versiunea in limba franceza ca domnul Dacian Ciolos este „cetatean romano-francez” iar in versiunea in limba romana ca domnia sa are dubla cetatenie.

Aceasta informatie a fost eronata. Domnul Dacian Ciolos nu are cetatenie franceza”, precizeaza Ambasada Frantei in comunicat.

Ambasada Frantei mai precizeaza ca textul a fost sters joi de pe site-ul sau si ca ambasadorul Frantei „regreta difuzarea unei informatii inexacte si utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversa”.

„Ambasadorul prezinta scuzele sale cele mai sincere domnului Dacian Ciolos, prim ministru desemnat de catre presedintele Romaniei domnul Klaus Iohannis”.

Stiri pe aceeasi tema

Furtuna Ciara continua sa faca probleme in Europa, mai multe zboruri anulate inclusiv in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Grupul de Comunicare Strategica: Inca un roman din strainatate a murit dupa ce s-a infectat cu COVID-19

Cristiana Petrariu Bota

Putin, Porosenko, Merkel si Hollande se vor intalni miercuri la Minsk pentru a stabili un plan de pace in Ucraina

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult