8.7 C
România
24 octombrie 2021
Comunicate

Ambasada Frantei organizeaza un seminar sustinut de Mireille Cyr, doctor in psihologie – Comunicat de presa

Comunicat de presa Ambasada Franței: Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Agenția universitară a Francofoniei și Ambasada Canadei în România, organizează un seminar susținut de Mireille Cyr, doctor în psihologie și profesor la Universitatea din Montreal, cu privire la mărturiile copiilor victime sau martori.

Seminarul va avea loc pe 16 și 17 martie 2015, la Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noel, Strada Emile Zola nr.6 ). În ambele zile, înregistrarea participanților se va face cu începere de la ora 08.45.

Acest seminar se adresează cadrelor universitare, specialiștilor și reprezentanților autorităților publice. Înscrierea se face în limita locurilor disponibile.

Declarația sau mărturia unui copil în cadrul unei proceduri judiciare necesită tehnici specifice de audiere. Particularitățile legate de memoria, posibilitatea de influențare și dezvoltarea copilului trebuie luate în considerare pentru optimizarea valorii probatorii a cuvântului acestuia. În cadrul seminarului, va fi prezentată o sinteză a cunoștințelor științifice despre mărturia copiilor, precum și o expunere a implicațiilor acestora în desfășurarea audierilor. Protocolul de la ‘National Institute of Child Health and Human Development’ (NICHD), cel mai recunoscut și aprobat protocol la nivel global, va fi de asemenea prezentat. Pentru ilustrarea acestor tehnici de audiere, participanții vor putea viziona câteva interviuri filmate și participa la ateliere practice.

Mireille Cyr este doctor în psihologie și profesor în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității din Montreal de peste 25 de ani. Este director al Centrului de Cercetare interdisciplinară privind problemele maritale și agresiunea sexuală (CRIPCAS), cotitulară a Catedrei interuniversitare Fundația Marie-Vincent axată pe agresiunea sexuală a copiilor și membră a Echipei violență sexuală și sănătate (EVISSA).

În cadrul cooperării sale bilaterale, Ambasada Franței în România susține din 2012 proiectul ‘Audis: pentru o mai bună audiere a minorilor’. Acest proiect se desfășoară în colaborare cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) și a permis înființarea a două unități dedicate primirii și audierii minorilor. Aceste săli sunt plasate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj și Craiova. De asemenea, mai mulți experți francezi au venit să împărtășească din experiența lor prin prezentarea unor inițiative care, în Franța, contribuie la o mai bună audiere a minorilor. Au fost organizate mai multe intervenții tehnice privind psihologia copilului și tehnicile de audiere.

Organizarea seminarului susținut de Prof. Dr. Mireille Cyr este o continuare a acestor acțiuni, prin schimbul de expertiză francofonă în domeniu.

Stiri pe aceeasi tema

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca scolile si gradinitele din Capitala se incadreaza in scenariul 2

Cristiana Petrariu Bota

Declaratia presedintelui Basescu dupa summitul NATO de la Newport – Comunicat de presa Administratia Prezidentiala

Cristiana Petrariu Bota

Raportori ai Comisiei Europene s-au intalnit cu primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult