Taxa de depunere a cererii pentru pasaportul SUA va creste pentru formularele DS-11 incepand cu 2 aprilie 2018
Externe

Ambasada SUA il ajuta pe filosoful Mihai Sora sa-si indeplineasca visul de a calatori in Statele Unite

Consulul general al SUA la Bucuresti, Dan Perrone, s-a oferit sa il ajute pe filosoful Mihai Sora sa-si indeplineasca visul de a calatori in Statele Unite. Acesta i-a transmis lui Mihai Sora ca Ambasada ii va oferi o mana de ajutor pentru a-si indeplini visul de a ajunge in Statele Unite si de a vedea Cascada Niagara. Consulul general l-a informat ca asteapta dosarul de solicitare a vizei, transmit televiziunile de stiri. Mihai Sora este membru de onoare al Academiei Romane si va implini in noiembrie varsta de 100 de ani.

Amintim ca filosoful Mihai Sora a scris pe pagina sa de Facebook, pe 4 iulie, despre problemele cu care s-a confruntat in urma cu 3 ani, cand a incercat sa obtina viza pentru a pleca in America. Sora a povestit, dezamagit, experienta pe care a trait-o in incercarea de a ajunge in Statele Unite, din care face parte si cererea angajatei de la ghiseu de a face dovada ca detine un loc de veci in tara. „Fireste, Americile nu au nevoie, astazi, de lamultianiul meu. Si, oricum, am preferat intotdeauna sa fac urarile fata catre fata, nu prin intermediari. Inca mai sper ca voi traversa Oceanul (si voi vedea cascada Niagara). Chiar de va trebui, inainte de bucuria asta, sa fac rost de un loc de veci”, a scris Sora luni, 4 iulie, chiar de ziua Americii.

Va prezentam mai jos postarea integrala a filosofului, precum si reactia consulului general al SUA la Bucuresti.

”Acum trei ani – adică ultima dată când am încercat să fac o călătorie în îndepărtatele Americi –, doamna de la agenţia de turism ne-a dat o listă lungă (cât o zi de luni) cu actele necesare pentru viză, înainte de interviul care urma să aibă loc, conform procedurii, cu un funcţionar al Ambasadei. Luiza, cetăţean francez, era scutită de toate aceste formalităţi (inclusiv de interviu). Mie, însă, mi-au cerut – pe lângă dovada unui „depozit“ de două mii de dolari în cont (n-aş avea de unde să-i adun nici într-un an, darămite într-o lună) – un act care să ateste, „dată fiind vârsta dumneavoastră“, a precizat amabila doamnă de la ghişeu, că posed un loc de veci în România (ceea ce ar fi înlăturat, pesemne, suspiciunea „organelor“ americane că aş dori să emigrez). Loc de veci nu aveam (cum nu am nici astăzi), aşa că am renunţat la excursie. Întâlnindu-ne odată la Bucureşti şi ştiind cât îmi doresc să ajung acolo, Toma Pavel mi-a promis, la un moment dat, o invitaţie (care, se pare, ar fi simplificat mult obţinerea vizei); dar Toma a uitat de promisiunea lui îndată ce a urcat în avion. Fireşte, Americile nu au nevoie, astăzi, de „lamulţianiul“ meu. Şi, oricum, am preferat întotdeauna să fac urările faţă către faţă, nu prin intermediari. Încă mai sper că voi traversa Oceanul (şi voi vedea cascada Niagara). Chiar de va trebui, înainte de bucuria asta, să fac rost de un loc de veci”, a scris Sora.

Consulul Dan Perrone i-a raspuns lui Mihai Sora tot pe contul de Facebook al Ambasadei SUA.

”Ne dorim să vă ajutăm să vă îndepliniţi visul de a călători în Statele Unite şi de a vedea Cascada Niagara. Ştiaţi că cetăţenii în vârstă de peste 80 de ani nu trebuie să se prezinte personal la Ambasadă la interviul pentru viză şi îşi pot trimite dosarul de solicitare a vizei prin poştă? Este adevărat. Aflaţi detalii şi informaţii despre procedură pe website-ul nostru: http://romania.usembassy.gov/, sau de la amabilii agenţi de la call centerul nostru, la: 0317 800 260. Regret să aflu că aţi primit informaţii incorecte de la agentul de turism despre criteriile de eligibilitate pentru o viză turistică; nimic din ceea ce vi s-a spus nu este adevărat. Nu există o „ listă” de lucruri pe care cetăţenii români trebuie să le aibă pentru a fi eligibili pentru obţinerea vizei. De aceea este bine ca informaţiile despre acordarea vizei să se obţină direct de la sursă, de pe websiteul Ambasadei SUA sau de la call center, nu de la intermediari care nu au întotdeauna informaţii actualizate. Aşteptăm dosarul dumneavoastră de solicitare a vizei şi vă dorim călătorii plăcute!”, este mesajul lui Dan Perrone.

Stiri pe aceeasi tema

Un avion Boeing 737 cu destinatia Ucraina s-a prabusit in Iran, nu exista supravietuitori. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Polonia a fost trimisa la Curtea Europeana de Justitie din cauza legii Curtii Supreme, ce contravine dreptului european

Ioana Badulescu

Uraganul Florence a lovit statele de pe coasta de est a SUA: Cel putin 4 morti si peste 800.000 de locuinte fara curent electric

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult