3.8 C
România
21 februarie 2024
Americanofobia si euro-scepticismul, o amenintare la securitatea nationala a Romaniei? Adrian Severin a lansat o teza controversata
Externe

Ambasada SUA va fi inchisa, luni, de Ziua Presedintilor

Ambasada Statelor Unite ale Americii va fi inchisa, luni, de Ziua Presedintilor, potrivit unui comunicat dee presa al misiunii diplomatice. Toate serviciile ambasadei isi vor relua activitatea marti. 

Pana la mijlocul anilor ’70, ziua de 22 februarie, care a fost data nasterii lui George Washington, primul presedinte al Statelor Unite ale Americii si erou al Revolutiei americane, a fost sarbatoare nationala.

Ziua de 12 februarie, data nasterii lui Abraham Lincoln, presedinte al SUA in perioada Razboiului Civil, era considerata sarbatoare in multe dintre statele americane. Ulterior a fost aleasa o singura zi, a treia luni din luna februarie, pentru a-i sarbatori pe toti fostii presedinti americani, se arata in comunicat.

Related posts

Kosovo isi face armata nationala, decizia provoaca furia minoritatii sarbe si a Belgradului

Ioana Badulescu

Cum sunt exploatati muncitorii romani pe santierele din Marea Britanie. Ancheta BBC

Lucy Ionesco

Rep. Moldova: Vlad Filat va ramane in arest inca 30 de zile

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult