COMISIA EUROPEANA
Breaking News Externe

Ambasadorii Frantei si Germaniei sfatuiesc Romania sa renunte la luptele interne si sa profite de oportunitatile oferite de preluarea presedintiei UE

Michele Ramis şi Cord Meier-Klodt, ambasadorii Franţei, respectiv Germaniei la Bucureşti, sfătuiesc România să renunţe la luptele interne şi să profite de oportunităţile care îi vor fi oferite odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care va da o nouă perspectivă ţării. 

Cei doi au punctat, în timpul unei întâlniri din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov – la care a participat şi ambasadorul SUA, Hans Klemm, că Uniunea Europeană se confruntă, astăzi, cu provocări atât din interior, cât şi din exterior – terorism, imigraţie, scepticism, încălcarea legilor internaţionale.

„Toate acestea creează un nou context. Avem de-a face cu surprize, dar ele sunt şi ocazii. Îngrijorarea mea este cum putem apăra modelul nostru democratic unic?”, s-a întrebat ambasadoarea Franței Michele Ramis.

Vă subestimaţi capacităţile şi ocaziile. Mi-ar plăcea ca România să se întoarcă la România”, a mai transmis Ramis.

România va prelua în ianuarie 2019, după 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE pentru o perioadă de şase luni.

Stiri pe aceeasi tema

Vreme in racire accentuata in Romania. ANM: Vor fi temperaturi negative si ninsori in unele regiuni

Ioana Badulescu

Alerta terorista la bordul unui avion Turkish Airlines care circula pe ruta Istanbul – Sao Paulo

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul de la Bucuresti pregateste o ordonanta de urgenta pentru romanii din Marea Britanie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult