Ambasadorul Luca Niculescu a fost ales presedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franta

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 14, 2019 17:21

Ambasadorul Luca Niculescu a fost ales presedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franta

Ambasadorul Romaniei la Paris, Luca Niculescu, a fost ales presedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franta (GAFF), care reuneste zeci de ambasadori care promoveaza francofonia si valorile ei.

Luca Niculescu, care in ultimii doi ani a detinut functia de vicepresedinte al GAFF, a primit de la membrii Consiliului de Administratie al institutiei un vot in unanimitate.

Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF) numara in prezent 88 de state si guverne membre dintre care 61 cu drepturi depline si asociate si 27 cu statut de observator. Romania a obtinut statutul de membru cu drepturi depline al OIF in 1993.

Luca Niculescu a preluat, miercuri, functia de presedinte de la ambasadoarea statului Haiti, Vanessa Lamothe, care si-a incheiat mandatul de ambasador.

Multumind pentru increderea pe care i-au acordat-o ambasadorii stator francofone de la Paris, Luca Niculescu a subliniat atasamentul Romaniei fata de spatiul cultural si de valori al Francofoniei, evocand actiunea tarii noastre in promovarea Francofoniei in Europa Centrala si de Est, in stransa coordonare cu birourile regionale ale OIF si AUF (Agentia Universitara Francofona) de la Bucuresti.

Creat in februarie 2014, Grupul Ambasadorilor Francofoni are drept obiectiv promovarea limbii franceze, a valorilor si principiilor Francofoniei. Actiunile GAFF vizeaza sa faca cunoscuta Francofonia in toata diversitatea sa, sa stimuleze schimbul de experienta intre statele francofone si sa contribuie la apropierea dintre culturi si la valorizarea sinergiilor in spatiul francofon. De la infiintarea sa, Grupul a initiat si pus in practica o serie de conferinte, dezbateri, seminarii si vizite la nivelul autoritatilor locale, bucurandu-se de o participare la nivel inalt din partea oficialilor francezi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.