11.1 C
România
23 februarie 2024
Externe

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman: Romanii au suferit destul. Acum este timpul ca toti romanii sa isi creasca nivelul de trai, nu doar elita si cei cu legaturi politice

Ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerman, a transmis intr-un mesaj de Anul Nou ca romanii au suferit destul si a subliniat ca a venit timpul ca toti romanii sa isi creasca nivelul de trai, nu doar elita si cei cu legaturi politice. In opinia lui Adrian Zuckerman, Romania este la un pas de maretie, iar asta trebuie sa se intample acum. El spune ca principala prioritate in colaborarea SUA-Romania este reforma sistemului judiciar. 

„Prieteni, dupa doua saptamani petrecute in aceasta tara frumoasa, ma bucura si admir din plin ceea ce au realizat romanii. Sunt increzator ca 2020 va aduce succese si mai mari pentru Romania si parteneriatul nostru strategic. Privind spre viitor, doresc sa subliniez clar, in numele presedintelui Trump si al poporului american, ca americanii sunt aici, vor ramane aici si, impreuna cu poporul roman, vor realiza lucruri extraordinare in 2020. A sosit momentul ca romanii sa-si reafirme rolul de frunte in Europa si in lume, in domeniile artelor si stiintei, in productia agricola, in productia de energie si cea industriala, construind o economie vibranta si o societate mareata care traieste in conformitate cu si respecta statul de drept si libertatea religioasa”, a scris ambasadorul SUA Adrian Zuckerman, intr-un mesaj de Anul Nou.

Zuckerman mai spune ca presedintele Trump si guvernul SUA colaboreaza cu Romania, iar cea mai importanta prioritate este reforma judiciara si asigurarea unui sistem judiciar si penal „fiabil si transparent”.

„Romanii au suferit destul; acum este momentul ca ei sa prospere. Acum este timpul ca toti romanii sa isi creasca nivelul de trai, nu doar elita si cei cu legaturi politice. Presedintele Trump si Guvernul Statelor Unite sunt angajati sa colaboreze cu presedintele Iohannis si cu guvernul premierului Orban asupra unei diversitati de prioritati. Cea mai importanta dintre acestea este reforma judiciara, pentru a asigura un sistem judiciar si penal fiabil si transparent si pentru eliminarea capacitatii infractorilor de a pastra castigurile obtinute in mod ilicit. Elitele si persoanele cu legaturi politice nu ar trebui sa aiba un refugiu in interiorul sau in afara Romaniei. Statele Unite se angajeaza sa isi foloseasca toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta Romania sa scape de flagelul coruptiei. Combaterea traficului de persoane, o incalcare a drepturilor elementare ale omului si a decentei, pe care ambele noastre natiuni si-au luat angajamentul sa o sprijine, va fi o prioritate”, se mai arata in mesajul ambasadorului SUA la Bucuresti.

Zuckerman mai vorbeste despre reglementari fiscale „realiste” si de nevoia de „privatizari suplimentare”.

„Asigurarea existentei unor legi si reglementari fiscale si de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezinta coruptia endemica pentru economie sa dispara. Capacitatea oligarhilor si a baronilor cu legaturi politice de a controla interesele de afaceri si de a limita concurenta pe piata libera trebuie sa ia sfarsit. Este nevoie de privatizari suplimentare. Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil si complet transparent poate atrage investitiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea si promovarea unei economii competitive. Transparenta si responsabilitatea in afaceri sunt primordiale. Am incredere deplina ca toate aceste obiective ambitioase pot fi indeplinite. Romania este la un pas de maretie. Momentul de pornire este acum. La Multi Ani si Dumnezeu sa binecuvanteze popoarele roman si american”, isi incheie mesajul ambasadorul Adrian Zuckerman.

Related posts

Marile metropole ale lumii precum Londra, Houston sau Bangkok, amenintate de cresterea nivelului marilor si oceanelor

Ioana Badulescu

Razboi intre Rusia si Turcia? Ce spune Serghei Lavrov

Lucy Ionesco

Venezuela, in pragul colapsului. Rata anuala a inflatiei a ajuns la 200%, iar oamenii au renuntat la carne. Un sapun costa cat un salariu pe o saptamana

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult