Ambasada SUA la Bucuresti nu mai are fonduri pentru desfasurarea activitatii, din cauza crizei bugetare de la Washington
Politica

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-a facut o vizita neanuntata presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, i-a făcut miercuri o vizită neanunțată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Motivele nu sunt cunoscute oficial dar întâlnirea are loc în contextul în care avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada Statelor Unite la Bucureşti s-a disociat. Între timp, presa dezvăluie că Giuliani a fost plătit pentru a scrie această scrisoare.

Avocatul preşedintelui Trump a declarat pentru Politico că a fost plătit de o firmă de consultanţă pentru a trimite această scrisoare care se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions. „Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Louis Freeh ar fi avocat al fugarului Adamescu și ar avea legături și cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție și fugit în Londra.

Un prestigios avocat american a declarat pentru Politico.eu că ”e surprinzător” faptul că Giuliani nu a dezvăluit în scrisoarea sa că a trimis-o în numele unui client. Dar ce spune actuala putere care a profitat de scrisoare pentru a-și intensifica atacurile?

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nu are nicio relevanţă faptul că Rudolf Giuliani a fost plătit. Liderul ALDE consideră că este mai importantă esenţa mesajului.

“Atâta vreme, cât activităţile de lobby se desfăşoară legal şi activităţile de lobby sunt remunerate, nu are nicio relevanţă. Mai mult de atât, firmele de lobby îmbrăţişază o cauză care urmează să o susţină oficial dacă cred în ea ceea ce înseamnă că Rudolf Giuliani în prealabil s-a informat despre situaţia din România”, a răspuns Tăriceanu.

Stiri pe aceeasi tema

BASESCU nu promulga legea privind reducerea CAS si cheama Guvernul la consultari

Cristiana Petrariu Bota

EXCLUSIV. Dan Voiculescu vrea sa rupa PC si sa infiinteze un nou partid: Partidul Umanist Conservator

Cristiana Petrariu Bota

Sorin Oprescu va candida la Primaria Capitalei la alegerile din 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult