Social

Ambasadorul SUA Hans Klemm si sotia sa, Mari, au vizitat manastirile din Bucovina

Ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm şi soţia sa, Mari, au facut, joi, o incursiune în trecutul şi prezentul Bucovinei. Totodata, aflat la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Hans Klemm le-a spus studentilor unul dintre citatele sale favorite din Martin Luther King: „Credinţa înseamnă să faci primul pas chiar dacă nu vezi întreaga scară”. „Cred că România a făcut recent un pas imens către un viitor extraordinar şi, deşi nu putem vedea ce se află înainte, am deplină încredere în cetăţenii acestei măreţe ţări în acest an electoral şi în dorinţa lor de a avea un guvern care să-i slujească bine”, a subliniat ambasadorul SUA.

La ‪‎Rădăuţi‬, ambasadorul american si sotia sa au vizitat unul dintre cele mai vechi cimitire evreieşti din România, iar apoi au descoperit frumuseţea mănăstirilor ‪‎Suceviţa‬ şi ‪Putna‬ alături de monahii de aici, care le-au vorbit despre istoria şi valoarea spirituală a acestora. (GALERIE FOTO MAI JOS)

Inainte de a vizita manastirile din Bucovina, Hans Klemm s-a aflat la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, unde a tinut un discurs in fata studentilor.

“Cred că ‪#România‬ a făcut recent un pas imens către un viitor extraordinar şi, deşi nu putem vedea ce se află înainte, am deplină încredere în cetăţenii acestei măreţe ţări, în acest an electoral, şi în dorinţa lor de a avea un guvern care să-i slujească bine”, a spus ambasadorul Hans Klemm la ‪#‎Suceava‬, în fața studenților de la Universitatea ”Stefan cel Mare”, Suceava.

Iohannis: Parteneriatul strategic cu SUA, un pilon esential al politicii externe a Romaniei

Ambasadorul SUA la Bucuresti le-a vorbit studentilor despre moștenirea lăsată de Martin Luther King Jr. și le-a răspuns la întrebări.

„Astăzi, la aproape 50 de ani de la moartea lui Martin Luther King Jr., activitatea şi moştenirea acestui om extraordinar continuă să ne inspire. Apelul său la acţiune, la ajutarea semenilor şi la aplicarea principiilor fondatoare ale Americii, prin metode non-violente, ne cucereşte şi acum. Americani şi cetăţeni din întreaga lume îl privesc drept model atunci când, confruntându-se cu problemele lumii actuale, caută încurajare spirituală.

Aici, în România, anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu doar câteva luni în urmă, am fost martorul unor lucruri de care cred că dr. King ar fi fost foarte mândru. Zeci de mii de oameni s-au adunat în toată ţara în mod paşnic pentru a cere schimbarea, aşa cum ne învaţă moştenirea dr. Martin Luther King Jr. să facem.

Am fost impresionat îndeosebi de pasiunea tinerilor care îşi doresc un viitor mai bun, unul în care statul de drept triumfă şi lupta împotriva corupţiei este regula. Sper că acei protestatari şi alţi oameni vor mărşălui din nou către secţiile de votare atunci când va sosi momentul să-şi exercite puterea supremă, votul, pentru a alege persoane care vor fi lideri responsabili ai acestei naţiuni şi conducători ai cetăţenilor săi.

Permiteţi-mi să închei cu unul dintre citatele mele favorite din dr. King: ‘Credinţa înseamnă să faci primul pas chiar dacă nu vezi întreaga scară’. Cred că România a făcut recent un pas imens către un viitor extraordinar şi, deşi nu putem vedea ce se află înainte, am deplină încredere în cetăţenii acestei măreţe ţări în acest an electoral şi în dorinţa lor de a avea un guvern care să-i slujească bine”, a incheiat ambasadorul Hans Klemm.

Stiri pe aceeasi tema

Cutremure succesive in Vrancea in aceasta dimineata

Cristiana Petrariu Bota

Condamnarea lui Dragnea nu va fi ultima! Cristoiu: Premierul Dancila a stiut de acum doua saptamani

Cristiana Petrariu Bota

O noua companie low-cost intra pe piata din Romania incepand din iunie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult