Amber Rudd a demisionat din functia de ministru de Interne din cauza tensiunilor generate de politica de imigrare. Premierul Marii Britanii i-a acceptat demisia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 30, 2018 01:26

Amber Rudd a demisionat din functia de ministru de Interne din cauza tensiunilor generate de politica de imigrare. Premierul Marii Britanii i-a acceptat demisia

Amber Rudd a demisionat din functia de ministru de Interne, pe fondul furiei generate fata de modul in care se ocupa de politica de imigrare. Premierul Theresa May a fost informata prin telefon, duminica seara, de demisia lui Amber Rudd. Demisia i-a fost acceptata de oficialul din Downing Street nr. 10, relateaza RoNews.co.uk

Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a demisionat din cauza presiunii generate de scandalul Windrush. Amber Rudd urma sa faca o declaratie, luni, in Parlament. Rudd a starnit furia generala in urma scandalului Windrush (politica guvernului britanic de a reduce cat mai mult numarul imigrantilor, inclusiv cetateni ai UE, care a generat abuzuri). La scurt timp i s-a cerut demisia.

Duminica, The Guardian a publicat o scrisoare adresata premierului Theresa May, in care ministrul Rudd vorbeste despre obiectivul “ambitios, insa realizabil” de a deporta cu 10% mai multi  imigranti ilegali in “urmatorii cativa ani”.

Citeste si: Alerta meteo in Marea Britanie de ploi torentiale si chiar ninsori. Londra, sub un val de aer polar venit din Rusia

Amber Rudd a anuntat-o pe Theresa May in legatura cu demisia sa prin telefon. “Prim-ministrul a acceptat în această seară demisia ministrului de interne”, a declarat un purtător de cuvânt.

Downing Street a confirmat ca prim-ministrul i-a acceptat demisia, insa daca nu ar fi demisionat, Amber Rudd s-ar fi confruntat cu o aparitie dramatica, luni, in Parlament.

Plecarea sa ridica o serie de probleme pentru Theresa May, inclusiv in ceea ce priveste politica de imigrare si “echilibrul Brexit”.

Secretarul pentru mediu, Michael Gove, unul dintre cei mai importanți membri ai Brexiteri, si Secretarul Sajid Javid, sunt potentialii inlocuitori ai lui Amber Rudd.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.