AMENDA ONJN VS PARIORII BET365.COM SI BWIN.COM. Cum poti face contestatie la amenda ONJN
Sport

AMENDA ONJN VS PARIORII BET365.COM SI BWIN.COM. Cum poti face contestatie la amenda ONJN

AMENDA ONJN VS PARIORII BET365.COM SI BWIN.COM. Tot mai multi pariori sunt contactati telefonic de reprezentantii Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) si chemati la sediu pentru a li se da un avertisment sau pentru a li se aplica amenda pentru ca au jucat la pariuri pe site-urile bet365.com sau bwin.com in perioada in care licenta obtinuta nu mai era valabila, respectiv 10 – 31 septembrie 2015.

AMENDA ONJN VS PARIORII BET365.COM SI BWIN.COM. Peste 50.000 de romani care au jucat pe bet365.com si bwin.com in septembrie risca sa primeasca amenda de la ONJN. O parte dintre pariori au fost deja sunati de inspectorii ONJN si poftiti la sediu pentru a li se comunica mai multe. Sunt vizati in special pariorii care au jucat la doi dintre cei mai mari operatori de pariuri si jocuri de cazinou din Europa, bet365.com si bwin.com, dar vor urma si cei care au pariat pe alte site-uri aflate pe lista neagra a ONJN.

AMENDA ONJN VS PARIORII BET365.COM SI BWIN.COM. Site-ul pariurix.com anunta prima amenda de la ONJN pe data de 19 octombrie. Amenda ONJN a fost primita de un parior din comunitatea site-ului citat. Mai apoi, foarte mulți pariori au sesizat ca au fost sunați și chemați la sediul ONJN. In randul pariorilor care au jucat pe bet365.com sau pe bwin.com s-a creat o panică imensă la vestea ca deja ONJN a inceput sa dea amenzi. Aceștia au jucat la Bet365 în perioda în care licența obținută nu era încă valabilă, cu alte cuvinte au pariat ilegal daca ar fi sa ne luam dupa ONJN.

Bet365.com interzis in Romania. Clientii site-ului de pariuri trebuie sa-si retraga banii

ONJN ar fi depus plângere la Poliţie împotriva Bet365, acuzând un prejudiciu de aproape 665.000 de lei la bugetul de stat. În plus, sursa citata sustine ca a fost creat un grav pericol social, rezultând un total de 45.438 de contravenienţi români care au pariat pe un site fără licenţă, de pe urma cărora platforma ar fi dobândit 36 de milioane de lire sterline.

ONJN II ADUCE PE PARIORI INTR-O SITUATIE INGRATA

Cei care au intrat în luna septembrie să joace pe platformele online Bet365 şi Bwin, doi dintre cei mai mari operatori de pariuri şi jocuri de cazinou din Europa, s-au trezit fără măcar să fie avertizaţi în vreun fel într-o postură ingrată, prinşi la mijloc între nişte proceduri legale netransparente şi interesele a două mari companii de jocuri de noroc. Ei sunt amendaţi pentru o ilegalitate care nu a fost comunicată public decât prea târziu sau pe care ar fi putut deduce că o comit doar prin demersuri mult prea încâlcite. Acuzaţiile curg din toate părţile: jucătorii sunt scandalizaţi că sunt pedepsiţi pe nedrept şi că nu a existat nicăieri public informaţia că aceste siteuri nu au licenţă, în timp ce ONJN spune că nu are încotro şi că trebuie să aplice legea, acuzând la rândul său cele două mari companii că au vrut să trişeze şi că le-au permis accesul jucătorilor, deşi ştiau că e ilegal.

AMENDA ONJN VS PARIORII BET365.COM SI BWIN.COM. Într-un interviu pentru gândul.info, preşedintele ONJN, Odeta Nestor, anunţă că a depus plângere penală împotriva Bet365 şi dă ceva speranţe jucătorilor de ocazie aflaţi în această situaţie: „Există şi posibilitatea legală a avertismentului, în loc de amendă. Penalizarea va fi în funcţie de strategia Direcţiei de Control, care în funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, va decide gravitatea faptei. Inspectorul de control are competenţa să penalizeze jucătorul în funcţie de gravitatea faptei”. Gravitatea faptei se măsoară, aparent, în mărimea rulajului de bani făcut de jucător pe site, criteriu irelevant, după cum consideră toţi jucătorii, pentru că rulajul nu ţine cont de sumele depuse sau retrase de jucători, ca profit, ci doar de numărul de pariuri şi mâini jucate.

Site-uri de pariuri interzise in Romania. Printre ele Bwin, Bet365, Bet At Home sau Betfair

DECLARATIA UNUI PARIOR CARE A PRIMIT AMENDA LA SEDIUL ONJN

S-o iau cu începutul. M-au sunat ieri şi mi-au spus să merg azi (n.r. marţi 20.10.2015) între orele 9:16 la ONJN şi l-am întrebat în ce calitate să merg acolo. Răspunsul a fost: pentru accesrea unor site-uri ilegale de jocuri de noroc.

M-am dus astăzi la ora 12:00 şi după ce m-au legitimat la intrare au chemat o persoană care m-a condus într-un birou. Au venit doi inspectatori care după ce s-au prezentat mi-au spus motivul pentru care am fost chemat. Aceştia au mai spus că voi primi amenda minimă (n.r. 5.000 RON). Întrebându-i ce se întâmpla dacă nu mă prezentam mi-au răspuns că primeam amenda prim poştă cu confirmare de primire, dar că valoarea acesteia era dublă (n.r. 10.000 RON).

Mi-au spus că trebuie să completez o notă explicativă ce conţine trei întrebări plus menţiuni. Le-am cerut să mă lase să dau un telefon şi mi-am sunat avocatul, care mi-a spus să completez nota explicativă fără probleme.

Întrebările erau:

1. Site-ul accesat, numele de utilizator şi adresa de e-mail.
2. Suma rulată în perioada 10.09-30.09 (le-am scris că nu ştiu, deşi ei mi-au zis să trec că am rulat 12 mii şi ceva de lire sterline!!!).
3. Unde mi-am deschis contul şi de unde l-am accesat cel mai mult, am răspuns România deşi mi-au zis să scriu de Bucureşti.
La menţiuni am scris ce-mi spusese avocatul: că nu ştiam şi nu am fost informat de ONJN că Bet365 funcţionează ilegal. În completare am mai scris (de la mine) că providerii de net trebuiau să-mi blocheze accesul la acest site. Ei m-au întrebat de ce nu scriu de de rău de Bet365, că ei le-au dat listele şi le-am zis că eu mă voi judeca cu ONJN, după legile din România, nu cu Bet365. Mi-au mai spus că dacă scriu de Bet365 este posibil să-mi primesc banii de la ei (n.r. de la Bet365) şi le-am zis că eu vreau banii de la ONJN deoarece lor le plătesc amenda. Cam asta a fost discuţia cu ei. Am semnat amenda şi cam asta a fost tot!

– „Ingineru” (membru al forumului PariuriX.com)

CE SFATURI DAU AVOCATII PARIORILOR

Avocatul Gheorghe Piperea consideră că situaţia în care s-a ajuns este absurdă şi că statul ar trebui să se îndrepte cu sancţiunile împotriva operatorilor de jocuri de noroc în culpă, nu împotriva jucătorilor. El îi îndeamnă pe cei amendaţi de ONJN să aştepte amenzile prin poştă, pentru a întârzia termenul în care pot fi contestate, apoi să meargă în instanţă pentru a cere anularea lor.

„Mi se pare de o absurditate perfectă amenda asta şi primul lucru pe care ar trebui să îl facă aceşti oameni este să pună mâna şi să facă plângeri contravenţionale, au 15 zile la dispoziţie. Termenul curge de când primesc prin poştă. Să nu se ducă acolo, pentru că altfel termenul începe să curgă de atunci. Pot să o facă individual sau să se adune şi să facă proces colectiv împotriva acestei instituţii. E absurd să sancţionezi oamenii care nu aveau de unde să ştie, ei intrau acolo, dădeau credenţialele şi intrau la pariuri, nu mai era nimic de făcut din punctul lor de vedere. Oricum ai da-o, explicaţia duce fie către organizatorul site-ului, fie către reglementator. Nu către jucători. De unde trebuia să ştie omul respectiv că siteul era nelicenţiat? În loc să sancţionezi pe cei care au organizat ilegal aceste jocuri de noroc, îi sancţionezi pe jucători. E ca şi cum s-ar descoperi că la un cazinou din Las Vegas s-au spălat bani şi să îi bagi la puşcărie pe jucătorii de la ruletă, poker sau blackjack, în loc să îi bagi pe patroni. Ce reglementare mai e şi asta?”, arată Gheorghe Piperea, pentru gândul.info.

CUM POTI CONTESTA AMENDA ONJN

Site-ul indrumari-juridice.eu, prin avocatul Adrian Cuculis răspunde destul de clar la acest aspect.

Pentru a face parte din Grupul National ce se indreapta in INSTANTA impotriva ONJN pentru contestarea proceselor Verbale, trebuie sa completati Formularul de mai jos (n.r. de pe site-ul citat).

Ceea ce trebuie sa stiti este ca nu cei care au pariat sunt vinovati ci Autoritatea fiindca nu a inchis accesul catre aceste site-uri, daca ele lucraru in ilegalitate. Procesele verbale ar trebui sa fie NULE si puteti sa le contestati in Instanta, tocmai pe criteriul bunei credinte.

De asemenea amenda poate fi transformata si in avertisment iar plata celor 5000 de lei este una ABUZIVA.
– avocat Adrian Cuculis

Pentru mai multe informaţi accesaţi indrumari-juridice.eu.

Sursa foto: Colaj pariurix.com

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Related posts

Statiunea Mamaia a adunat peste 700 de sportivi la Maratonul Nisipului. Ghenadie Timbalist si Nicoleta Ciortan, castigatorii intrecerii

Bogdan

SIMONA HALEP s-a calificat in semifinale la turneul de tensi de la Madrid

Delia Ion

TRAGERE LA SORTI SFERTURI DE FINALA LIGA CAMPIONILOR 2017. Derby intre doua mari favorite ale competitiei

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult