6.2 C
România
17 octombrie 2021
Stiri locale

Atentie, reguli noi pe litoral! Vei fi amendat daca intri pe plaja cu cainele sau cu masina

Largirea plajelor din statiunile de pe litoral vine cu noi reguli odata cu primavara. Constantenii vor trebuie sa fie atenti, pentru ca se aplica amenzi daca intri pe plaja cu cainele sau cu masina. Conducerea Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral (ABADL) atrage atentia ca accesul cainilor si vehiculelor pe plaja este interzis. Regula este valabila pentru toate plajele de pe litoralul romanesc care sunt utilizate in scop turistic.

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral trage un semnal de alarma turistilor si localnicilor si le reaminteste ca este interzis accesul persoanelor insotite de animale pe plajele Marii Negre, precum si circulatia sau stationarea vehiculelor pe plaje.

ABADL incearca constientizarea constantenilor si turistilor in urma numeroaselor situatii de tipul celor prezentate mai sus avand in vedere amploarea fenomenului si gestionarea dificila a acestuia“, a declarat directorul ABADL, George Papari.

Legea prevede ca pe plajele litoralului romanesc, utilizate in scop turistic, se interzice accesul, circulatia sau stationarea vehiculelor, cu exceptia celor care asigura interventii operative si a utilajelor de intretinere a plajelor.

De asemenea, este interzis, conform OUG nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, accesul persoanelor insotite de animale, cu exceptia cainilor din dotarea Ministerului Administraţiei si Internelor si a cainilor utilitari care insotesc persoanele cu dizabilitati.

Amenda pentru incalcarea acestei legi este cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de lei!

Stiri pe aceeasi tema

Accident grav la Ramnicu Valcea, o eleva a fost spulberata pe trecerea de pietoni

Cristiana Petrariu Bota

Pisc Scradeanu, vicepresedintele Blocului National Sindical, s-a sinucis in locuinta sa din Bucuresti

Ioana Badulescu

IASI – Zi libera pentru elevi, profesori si unii angajati pe 14 octombrie, de Sfanta Parascheva si Sarbatorile Iasului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult