7.5 C
România
20 septembrie 2021
Amenzi de pana la 100.000 ron pentru cazurile de bullying. Va fi sanctionat inclusiv bullying-ul la job
Life

Amenzi de pana la 100.000 ron pentru cazurile de bullying. Va fi sanctionat inclusiv bullying-ul la job

Amenzi de pana la 100.000 ron pentru cazurile de bullying, inclusiv bullying-ul la job. Potrivit unei iniţiative legislative, amenzile pentru colegii de serviciu sau pentru şefii care marginalizează sau jignesc ar putea ajunge la 30.000 de lei şi chiar 100.000 în cazul grupurilor. 

Un copil din patru este umilit în mod repetat la şcoală, un elev din 5 agresează verbal sau fizic un alt coleg, asta în timp ce alţi 7 din 10 copii sunt martori şi nu fac nimic. ONG-urile vorbesc de mult despre fenomenul de bullying care ia amploare în şcoli, de abia acum însă apare un proiect de modificare a legii Educaţiei care îşi propune să reglementeze situaţia.

Unul dintre co-iniţiatorii legii, deputatul PSD Andrei Pop a declarat la RFI că în cazul minorilor, atât victimele cât şi agresorii vor face obligatoriu şedinţe de consiliere.

Pe de altă parte, va fi sancţionat şi bullying-ul la job. Amenzile pentru colegii de serviciu sau pentru şefii care marginalizează sau jignesc ar putea ajunge la 30.000 de lei şi chiar 100.000 în cazul grupurilor.

Proiectele de lege depuse la Senat au fost realizate în colaborare cu ONG-uri şi specialişti care au adus în discuţie toate aspectele problemei.

Stiri pe aceeasi tema

EUROVISION 2017. Romania, printre favorite la castigarea competitiei

Delia Ion

Fernando de la Caransebes l-a atacat pe Mihai Petre la Romanii au Talent. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Cu ochii pe Istanbul, pana pe 10 martie. Expozitie de fotografie semnata de Romeo Catalin Calugaru

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult