Amenzi in lant la restaurantele de pe litoral pentru abateri privind siguranta alimentara

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 22, 2019 16:33

Amenzi in lant la restaurantele de pe litoral pentru abateri privind siguranta alimentara

Operatorii economici de pe litoral au fost amendati in lant pentru abateri privind siguranta alimentara. Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, in saptamana 15 – 21 iulie 2019, un numar de 269 de unitati amplasate in: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Controalele au vizat 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de unitati tip fast – food, 5 braserii, 16 unitati de tip bufet, 2 unitati tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetarie/patiserie, 4 cofetarii/patiserii, o rulota, o unitate produse congelate, un depozit alimentar si o carmangerie.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati referitoare la: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare; conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie; depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 260.000 de lei, 26 de unitati, 9 restaurante, o unitate tip fast – food, 2 unitati tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetarie/patiserie, o braserie, o cofetarie, un snack bar.

Au fost confiscate si retrase de la vanzare 5 kg de carne de porc si 10 kg de produse de patiserie congelata improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.