Social Stiri locale

Amenzile de circulatie cresc din nou. Cat vei plati de la 1 iulie daca incalci regulile rutiere?

Amenzile de circulatie cresc din nou incepand cu 1 iulie 2014, astfel ca cea mai mica suma pe care soferii care incalca regulile o vor plati va fi de 180 de lei, iar cea mai mare poate ajunge si la 1800 de lei. In ceea ce priveste persoanele juridice, acestea vor plati pentru abaterile efectuate intre 1890 de lei si 9000 de lei. Este deja a doua crestere a amenzilor rutiere din acest an, dupa cea care a avut loc la 1 ianuarie.
Amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate, iar un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, se precizeaza in Codul rutier.
In momentul de fata, salariul minim este in valoare de 850 de lei, insa, de la 1 iulie, acesta va fi majorat la 900 lei, ceea ce inseamna ca si punctul-amenda va creste la 90 lei, fata de 85 lei, cat e in prezent.
Aceasta este deja a doua modificare a amenzilor de circulatie din acest an, ultima actualizare avand loc la 1 ianuarie, cand valoarea unui punct de amenda a ajuns la 85 de lei, de la 80 lei, cat a fost in 2013. Majorarea de la inceputul anului s-a datorat tot cresterii salariului minim pe economie.

Stiri pe aceeasi tema

Armata Romana va avea in dotare o drona de productie autohtona

Delia Ion

Noua declaratie pentru iesirea afara din localitate incepand cu 15 mai

Cristiana Petrariu Bota

Militari romani de la Fortele Speciale vor pleca pentru 6 luni in Afganistan

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult