Amnistie fiscala pentru drepturi de autor, PFA, CASS sau diurne. Proiectul de lege, in discutie la Guvern

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 13, 2015 10:29

Amnistie fiscala pentru drepturi de autor, PFA, CASS sau diurne. Proiectul de lege, in discutie la Guvern

Guvernul ar putea aproba un proiect de lege privind amnistia fiscala pentru unele profesii liberale. Mai exact, premierul Victor Ponta intentioneaza sa anuleze anumite obligatii de plata pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, in cazul carora sunt deschise procese intre ANAF si diversi contribuabili, deoarece costul proceselor depaseste cuantumul banilor obtinuti.

Proiectul de lege privind amnistia fiscala in cazul profesiilor liberale va fi discutat in sedinta de miercuri si va reglementa situatia obligatiilor aparute pana la 1 iunie. Ponta a adaugat ca se va discuta amnistia fiscala in general “pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru soferi, deci toate cele in care noi ne aflam intr-o multime de procese”.

Vezi si: ANAF poate suspenda activitatea unei firme si pentru diferente mici de bani in plus sau in minus

“Miercuri trebuie sa fie in sedinta de guvern un proiect de lege care sa prevada foarte clar ca tot ce e in trecut pana la 1 iunie, sume pe care exista procese intre ANAF si diversi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, in general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru soferi, deci toate cele in care noi ne aflam intr-o multime de procese, avem miercuri proiect de lege – sigur, Parlamentul urmeaza sa-l dezbata, Camera Deputatilor e decizional – si vrem sa facem un moment T0: dom’le, pana aici, stergem, ca a fost legislatia buna sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costa mai mult decat banii pe care ii recuperam, dupa care, de la 1, oricine greseste, plateste”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

Saptamna trecuta, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a suspendat emiterea deciziilor privind regularizarea contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru anul 2012, dupa ce unii contribuabili au fost instiintati ca au de platit sume mai mari decat veniturile obtinute.

Persoanele care obtin venituri din dobanzi, dividende sau chirii, indiferent de valoare, sunt obligate sa achite contributii de asigurari sociale de sanatate calculate la o baza lunara care nu poate fi mai mica decat salariul minim brut pe tara.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.