Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie
Breaking News Economie

Amnistie fiscala pentru firmele cu datorii la stat. Tema se afla in lucru la Ministerul de Finante. Reactia AOAR

Guvernul pregăteşte o amnistie fiscală pentru firmele cu datorii la stat. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, anunţă că subiectul e “în lucru” şi că se va decide în zilele următoare în coaliţie dacă măsura va fi aplicată şi cum anume.

O eventuală amnistie fiscală trebuie făcută în urma unei analize profunde, spune la RFI secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan.

“Dacă ai firme care au avut un comportament fiscal adecvat cinci ani, zece ani, trei ani şi au o situaţie specială într-un an sau doi sau trei, putem fi de acord că aceste firme au încercat cât au putut să fie corecte şi să-şi achite obligaţiile fiscale şi dintr-un motiv care parţial nu li se datorează, mai ales că să fim de acord că măsurile luate de Guvern de un an şi jumătate au lovit permanent în mediul de afaceri, creşterea agresivă a salariului minim (…), trecerea contribuţiilor, split TVA, e nevoie de văzut ce şocuri, dacă nu s-a făcut înainte un studiu de impact, acum s-ar putea face o analiză firmă cu firmă şi văzut care firme sunt rele că sunt rele sau frauduloase şi care firme au nişte dificultăţi economice”.

Secretarul general al AOAR consideră că “dacă sunt oameni care au nişte datorii sau companii care au nişte datorii extraordinare, e mai important să faci o înţelegere fiscală şi să-şi plătească datoriile, decât să-l bagi la puşcărie, pentru că dacă-l bagi la puşcărie, s-a demonstrat că-l bagi la puşcărie şi rămâne cu banii (…). Modul în care este utilizată, criteriile care vor sta la baza acestei amnistii fiscale, sectoarele cărora li se va aplica, asta este o altă discuţie. De exemplu, noi susţinem în mod clar să fie favorizate cel puţin două zone principale: sectoarele de producţie (…) şi a doua zonă, cea de inteligenţă, care poate să aibă probleme mai speciale, orice înseamnă firme creative, care prin ideile, prin inovarea pe care o au la baza activităţii lor, contribuie la PIB cu un consum mai mic de resurse de orice fel”.

Stiri pe aceeasi tema

OUG privind modificarea Codului Fiscal va primi unda verde de la Guvern in sedinta de miercuri

Ioana Badulescu

Nu mai sunt bani de pensii si salarii, sustine presedintele Comisiei economice din Senat: Guvernul traieste pe datorie!

Ioana Badulescu

Firmele acceptate in Start-Up Nation semneaza primele contracte de finantare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult