ANAF: Taxele si impozitele pot fi platite si cu cardul bancar la ghisee
Economie

ANAF a actualizat ghidul pentru cei care obtin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a actualizat ghidul pentru cei care obtin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal. Conform Fiscului, aceasta categorie de contribuabili poate gasi informatii deosebit de utile privind obligatiile fiscale referitoare la declararea, impozitarea si plata contributiilor datorate pentru veniturile obtinute din arendarea bunurilor agricole aflate in patrimoniul personal.

Ghid pentru cei care obtin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal (click pentru a deschide)

Potrivit acestuia, venitul net din arenda se stabileste la fiecare plata prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

Pentru recunoasterea deductibilitatii cheltuielii in cota de 40% din venitului brut arendatorul nu este obligat sa prezinte organului fiscal documente justificative.

“Cheltuiala deductibila aferenta venitului, stabilita in cota forfetara de 40% aplicata la venitul brut, reprezinta uzura bunurilor inchiriate si cheltuielile ocazionate de intretinerea si repararea acestora, impozitele si taxele pe proprietate datorate potrivit legii, comisionul retinut de intermediari, primele de asigurare platite pentru bunul cedat spre folosinta, respectiv eventuale nerealizari ale veniturilor din arendare scontate, generate de conditii naturale nefavorabile, cum ar fi: grindina, seceta, inundatii, incendii si altele asemenea”, mentioneaza sursa citata.

Stiri pe aceeasi tema

Industria de aparare, sustinuta pentru retehnologizarea capacitatilor de productie

Cristiana Petrariu Bota

Pretul petrolului a scazut in contextul cresterii productiei din SUA

Delia Ion

Lungul drum al finanţării SRL-D către tinerii întreprinzători. Banii pentru debutanţii în afaceri s-au epuizat în numai două luni

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult