ANAF - Ministerul Finantelor
Economie

ANAF a lansat operatiunea Iceberg, o actiune ampla de verificare fiscala a celor mai mari companii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a lansat operatiunea “Iceberg”, o actiune ampla de verificare fiscala a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile economice din Romania.

Operatiunea ANAF impotriva marilor companii a fost anuntata acum cateva saptamani. Coincidenta sau nu, cu putin timp inainte, in luna decembrie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, tinuse un discurs aprins, intr-un Consiliu National, in care a lansat un atac dur la adresa companiilor multinationale, pe care le-a acuzat ca-si ascund profiturile in paradisuri fiscale, ca sa evite plata impozitelor in Romania.

Operatiunea “Iceberg” reprezinta o actiune ampla de verificare fiscala a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile economice.

Actiunea se va desfasura pe intreaga durata a anului si presupune intensificarea controalelor si eficientizarea derularii acestora la companiile mari, cu scopul mentinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfasoara activitati in romania, arata ANAF intr-un comunicat.

Principalele directii de actiune in perioada urmatoare sunt combaterea fenomenului externalizarii profitului si verificarea manierei in care companiile mari gestioneaza relatiile economice intre firme din grupul din care fac parte.

In plus, Fiscul vrea sa destructureze lanturile tranzactionale care ajuta unele societati sa se sustraga de la obligatiile fiscale ce le revin.

Nu este prima data cand ANAF anunta ca ia la verificat marile companii. Pe de alta parte, Fiscul a fost acuzat in repetate randuri ca este o institutie politizata, care face controale dirijate catre anumite companii, in timp ce alte firme sunt menajate.

Stiri pe aceeasi tema

Declaratia 600 privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se depune pana luni de persoanele cu venituri din activitati independente

Cristiana Petrariu Bota

Ce spune ministrul Finantelor despre taierea de salarii si pensii in 2020. Sunt posibile disponibilizari in sectorul bugetar

Cristiana Petrariu Bota

Pariu de 2 miliarde de dolari pus de Bill Gates

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult