ANAF a pus sechestru pe Rafinaria Petrotel, apartinand Lukoil
Economie

ANAF a pus sechestru pe Rafinaria Petrotel, apartinand Lukoil

ANAF a pus sechestru pe antrepozitul fiscal al Rafinariei Petrotel Ploiesti, apartinand companiei Lukoil, pentru datorii de peste 700.000.000 euro. Sechestrul pe Rafinaria Petrotel a fost pus in urma cu doua saptamani, transmite Digi 24, care mai precizeaza ca tot de atunci nu se lucreaza la rafinaria din Ploiesti.

Informatia pe surse nu este confirmata de liderul de sindicat, Vasile Paraschivoiu, care a precizat ca la Rafinaria Petrotel nu se lucreaza din cauza unei revizii tehnice. Potrivit lui Paraschivoiu, masinile ANAF s-au aflat la rafinarie in fiecare zi din ultimul an.

„In fiecare zi, in ultimul an, au fost masini ale ANAF la rafinarie, dar nu am pus niciodata problema ca daca se pune sechestru vom scoate muncitorii la protest, E o informație falsa. Noi suntem de acord ca statul sa-si recupereze paguba, daca aceasta exista”, a spus Paraschivoiu, citat de max-media.ro.

Iti recomandam si: Rusia, Lukoil si Romania – Ruleta Ruseasca

Nu este prima data cand rafinaria Lukoil este vizata de un scandal. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis, la inceputul lunii octombrie punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei. Decizia a dus atunci la un adevarat scandal public in care fostul presedinte Traian Basescu cu premierul Victor Ponta s-au contrazis dupa ce Rusia, țara de origine a Lukoil, a transmis amenințari in cazul in care nu se ridica sechestru.

Sechestrul a venit dupa ce procurorii au facut percheziţii la sediile mai multor societaţi comerciale aparţinand Lukoil, inclusiv rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de 230 de milioane de euro, din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani, informeaza procurorii.

Articole asemănătoare

ANAF, anunt de ultima ora pentru agentii economici

Delia Ion

MCDONALD’S a introdus si in Europa serviciul de livrare la domiciliu

Bogdan

Tara in care salariul mediu depaseste 10.000 de dolari/luna. Cati romani traiesc in tara fara somaj

Lucy Ionesco