5.3 C
România
29 noiembrie 2021
Un inspector de la Directia Andifrauda Suceava, trimis in judecata pentru ca dezvaluia controalele ANAF
Social

ANAF a recuperat 2,5 lei de la una dintre primele 10 persoane cu averi nedeclarate

ANAF a anuntat ca a inregistrat primele rezultate concrete a operatiunii de verificare a persoanelor fizice cu averi considerabile nedeclarate. Astfel, Fiscul a raportat ca a incasat suma de 2,5 milioane de lei de la una dintre primele zece persoane verificate, a carei avere depaseste 20 de milioane de euro.

Suma reprezinta impozitul pe veniturile suplimentare nedeclarate dar si penalitatile aplicate la intarzieri si dobanzi. La jumatatea lunii noiembrie, ANAF anuntase ca fusesera finalizate verificarile asupra averilor a 10 dintre cele 336 de persoane cu averi mari vizati de institutiile abilitate ale Statului.

Primele rapoarte arata ca acesti 336 persoane au realizat in anul 2011 venituri nedeclarate de 86,9 milioane lei, impozitul aferent acestei sume fiind de 14 milioane lei.

Din suma totala, veniturile nedeclarate cu sursa neidentificata au reprezentat 23,77 milioane lei, pentru care persoanele fizice datoreaza un impozit pe venit suplimentar de 3,8 milioane lei si penalitati de intârziere si dobânzi de 2,44 milioane lei.

Veniturile cu sursa identificata au totalizat 63,17 milioane lei. Pentru acestea, cei verificati trebuie sa achite 10,1 milioane lei impozit pe venit suplimentar, iar dobânzile si penalitatile de intârziere sunt in curs de calculare.

Eugen Serban, directorul Directiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice din ANAF, a declarat pe 9 decembrie ca ANAF a inaintat instantei dosare de urmarire penala in cazul a trei din cele 10 persoane, care au inregistrat venituri din surse nedeclarate, acestea fiind oameni de afaceri din imobiliare, constructii, dar si investitori.

El a precizat ca Fiscul a inceput in noiembrie verificarea a inca 30 de persoane fizice din grupul persoanelor fizice cu averi mari.

„Rezultatele obtinute pentru primele zece persoane cu averi mari verificate au creat premisele ca in noiembrie 2015 sa declansam 30 de verificari noi pe segmentul persaonelor fizice cu averi mari prin metode indirecte. (…) Acest tip de verificare nu este convenabil pentru persoanele care detin sume sau bunuri de patrimoniu nejustificate de venituri, insa contribuabilii corecti nu au nicio problema cu metodele indirecte de verificare. Un contribuabil care isi plateste corect impozitele si taxele se asteapta ca ANAF sa-l intrebe pe unul de alaturi care nu-si plateste taxele cum explica bunurile patrimoniale pe care le detine”, a subliniat Serban.

Stiri pe aceeasi tema

Trenuri blocate in Gara de Nord din Bucuresti. Unele trenuri circula cu intarzieri de peste 60 de minute – UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Poteras, fost primar al Sectorului 6, condamnat la 8 ani de inchisoare

Cristiana Petrariu Bota

Medicul Pavel Bors se numara printre cadrele medicale ranite in incendiul de la Spitalul Judetean Neamt

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult