Pensii mai mici pentru contribuabili? Asociatia pentru pensii private trage un semnal de alarma: Romanii au cu 1,1 miliarde de euro mai putin la Pilonul II
Economie

ANAF aduce o serie de modificari la formularul „Adeverinta de venit”

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) aduce o serie de completari la formularul „Adeverinta de venit”. Astfel, ANAF completeaza informatiile din formularul „Adeverinta de venit”, astfel incat acesta sa contina, printre altele, si date privind veniturile din creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica. Modificarile sunt cuprinse intr-un proiect de ordin elaborat de ANAF.

„In vederea aplicarii unitare, de catre organele fiscale, a dispozitiilor legale privind eliberarea adeverintei de venit pentru persoane fizice, precum si pentru cresterea operativitatii procesului de administrare, a fost propus proiectul de ordin, pentru aprobarea modelului si continutului formularelor „Adeverinta de venit” si „Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de ANAF.

De asemenea, proiectul de ordin al ANAF vizeaza si actualizarea si aprobarea procedurii privind completarea formularului „Adeverinta de venit”.

Fiscul propune includerea in formularul de adeverinta a informatiilor privind veniturile brute realizate din salarii obtinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica, din pensii mai mici decat plafonul de impozitare si din salarii obtinute de persoanele fizice cu dizabilitati grave sau accentuate.

„Adeverinta de venit este documentul prin care se atesta veniturile realizate de persoanele fizice, in cursul unui an fiscal, inregistrate in evidenta fiscala pe baza declaratiilor depuse de acestea si/sau de catre terti”, se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si: ANAF va modifica doua formulare ca urmare a intrarii in vigoare a Codului Fiscal

ANAF, schimbari in transmiterea de certificate de atestare fiscala si adeverinte de venit

Seful ANAF: Toate firmele care nu vor sa isi plateasca taxele vor fi eliminate

Articole asemănătoare

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Noua ordonanta privind salariile bugetarilor, discutata cu sindicalistii

Lucy Ionesco

Preturile la apartamente sunt in scadere in Bucuresti, dar in crestere in Iasi si Cluj

Ioana Badulescu

Noul sef al ANAF: Marii contribuabili au pondere in taxe de 43% in Romania, pe cand in Germania, Franta sau Marea Britanie este de 65-75%

Ioana Badulescu