Controale la magazinele online din tara, DGAF investigheaza daca sunt declarate veniturile
Social

ANAF angajeaza inspectori antifrauda. Conditii de angajare si salariul unui inspector DGAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) angajeaza inspectori antifrauda. Un job controversat, tinand cont de nemultumirile generate in intreaga tara de controalele si sanctiunile inspectorilor antifrauda, insa batalia e mare pentru un astfel de post. Pentru a obtine un post de inspector antifrauda s-au inscris si cate 25 de candidati pe loc, HotWeek.ro va prezinta mai jos posturile scoase la concurs, conditiile de angajare si salariile oferite de ANAF.

In total, ANAF angajeaza 159 de oameni care vor sa fie inspectori Antifrauda. Desi hulit, jobul atrage ca un magnet, astfel ca pe unele posturi din Bucuresti si Sibiu s-au inscris si cate 25 de candidati pe loc. Concursul pentru ocuparea posturilor la Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) are loc pe 23 mai, iar inscrierile s-au incheiat.

Directia Antifrauda Fiscala angajeaza juristi si economisti fara nicio pata in cazier, cu prezenta de spirit si conditie fizica foarte buna. Salariul pentru un astfel de post poate ajunge si la 5.000 de lei pe luna.

„Am fost informat, desi n-am fost eu prezent, sambata pe litoral, la Mamaia, s-a facturat cat in tot sezonul trecut”, a spus premierul Victor Ponta dupa decinderile ANAF pe litoral de 1 Mai. In Mamaia au fost inchise doua cluburi de fite.

Sa fii inspector la Antifrauda nu e deloc simplu, oamenii acestia poarta cu ei pistol cu glont si pistol cu electrosocuri, iar masinile pe care le conduc in misiune au girofar si sisteme speciale de interventie rapida, potrivit Stirilor Pro TV.

„Un inspector Antifrauda are disponibilitate la program prelungit, si rezistenta la stres, si permis de conducere auto acolo unde este cazul”, a spus Alexandru Cristea, purtator de cuvant al DGAF.

Concursul pentru ocuparea posturilor are loc pe 23 mai, iar inscrierile s-au incheiat. Sunt in medie cate trei pe loc, dar unele posturi au si cate 25 de pretendenti. Doritorii au de invatat peste 4.000 de pagini de legislatie si vor sta de vorba cu psihologii, care ii vor ruga sa completeze un test de integritate. Salariile pe care le primesc debutantii pornesc de la 2.100 de lei, dar ajung la aproape 5.000 de lei pentru cei cu experienta.

CONDITII DE ANGAJARE LA ANAF

Concursul de angajare la ANAF are loc pe 23 mai 2015, insa inscrierile s-au incheiat miercuri, 6 mai. Sunt puse la bataie 159 de posturi la Directia generala antifrauda fiscala, iar conditiile de participare la concurs au fost urmatoarele:
– cetatenie romana si domiciliu in Romania;
– cunoasterea limbii romane;
– minimum 18 ani;
– o stare de sanatate corespunzatoare functiei publice pentru care candideaza, atestata pe baza de examen medical de specialitate;
– indeplinirea conditiilor de studii prevazute de lege pentru functia publica;
– sa nu fi fost condamnat;
– sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica sau nu-i fi incetat contractul de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani;
– sa nu fi desfasurat activitate de politie politica.

In dosarul de inscriere, pe langa cererile completate si copii dupa acte si diplome de studii, candidatul a mai fost nevoit sa depuna si doua avize psihologice.

Concursul din 23 mai va consta intr-o proba scrisa si un interviu. La proba scrisa vor fi testate cunostintele teoretice necesare ocuparii functiilor publice pentru care se organizeaza concursul. Salariul minim al unui debutant porneste de la 2.100 de lei, insa poate creste in functie de vechimea in munca:

[accordion][acc title=”Salarii ANAF”]un asistent – 2.870 lei (cu un an vechime); grad profesional principal – 3.740 lei (5 ani vechime in specialitatea studiilor); grad profesional superior – 4.940 lei (9 ani vechime in specialitatea studiilor).[/acc][/accordion]

Foto: HotWeek.ro

Articole asemănătoare

RADET incepe sa dea caldura in Bucuresti. Probele la agentul termic vor dura inclusiv in weekend

Ioana Badulescu

Elan Schwartzenberg: Grupul Monaco mi se pare zero barat ca influenta fata de Coldea, Kovesi si Iohannis

Ioana Badulescu

Radu Mazare ramane inca 30 de zile in Beciul Domnesc

Lucy Ionesco