ANAF - Ministerul Finantelor
Economie

ANAF, anunt de ultima ora pentru agentii economici

ANAF a anuntat o masura de ultima ora pentru o parte dintre agentii economici. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), prin Directia Generala a Vamilor (DGV), efectueaza pana pe 31 ianuarie 2017 o operatiune de identificare si avertizare a agentilor economici asupra consecintelor nedepunerii, pana la data de 15 februarie 2017, a cererilor pentru obtinerea noilor atestate pentru comercializare si distributie in sistem angro/en detail de produse energetice, bauturi alcoolice si tutun prelucrat.

Astfel, cei ce detin atestate pentru desfasurarea activitatii de distributie si comercializare in sistem angro/en detail de produse energetice, de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, emise anterior in baza O.P.A.N.A.F nr.1849/17.06.2016 si O.P.A.N.A.F nr.1850/17.06.2016 si care nu au depus cereri pentru obtinerea noilor atestate, vor face obiectul unor verificari.

Scopul acestei actiuni este de a informa operatorii economici despre noile prevederi legale, dar si de a preintampina desfasurarea activitatii de distributie si comercializare in sistem angro/en detail de produse energetice si/sau distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, fara detinerea unui atestat.

Reamintim ca, incepand cu data de 15 februarie 2017, atestatele emise anterior, conform prevederilor legale de la acea vreme, nu mai sunt valide, iar desfasurarea activitatilor respective poate constitui, dupa caz, infractiune sau contraventie.

Iti recomandam si: LEGEA PREVENTIEI. Ce reguli vor fi de fapt intre ANAF si firme si de ce asteptarile de la acest proiect ar putea fi prea mari

LEGEA PREVENTIEI schimba regulile pentru toate firmele din Romania. Ce masuri vor aplica ANAF si ITM

Ce salarii vor avea romanii conform noii grile de salarizare

Related posts

Impozit pe bacsis! Legea va impune ca bacsisul sa fie trecut pe un bon fiscal separat

Lucy Ionesco

SALARIZARE 2017. Unii angajati vor primi cate 400 de lei in plus la salariu. Vezi daca te incadrezi

Delia Ion

Estimarea de crestere economica pentru 2018, ridicata de la 5,5% la 6,1%

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult