15.9 C
România
18 septembrie 2021
Pensii mai mici pentru contribuabili? Asociatia pentru pensii private trage un semnal de alarma: Romanii au cu 1,1 miliarde de euro mai putin la Pilonul II
Economie

ANAF, anunt pentru contribuabilii care nu depun la termen declaratia de inregistrare fiscala ca platitori de impozit pe salarii

Administratia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta contribuabilii care nu depun in termenul prevazut de lege declaratia de inregistrare fiscala ca platitori de impozit pe salarii ca aceasta operatiune se va face din oficiu sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale.

Potrivit ANAF, persoanele fizice, persoanele juridice, entitatile fara personalitate juridica, precum si sediile secundare care au obligatia inregistrarii ca platitori de impozit pe salarii, care nu depun in termenele prevazute de legislatia in vigoare declaratia de inregistrare fiscala vor fi inregistrate fiscal din oficiu, sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale.

De precizat ca procedura de inregistare fiscala din oficiu nu se va aplica persoanelor fizice care detin cod numeric personal si sunt supuse impozitului pe venit, cu exceptia persoanelor fizice care desfasoara actvitati economice in mod independent sau exercita profesii libere.

In acest sens, s-a intocmit „Proiectul de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã (ANAF) pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscalã, din oficiu sau la cererea unei autoritãţi care administreazã creanţe fiscale, a unui subiect care nu şi-a îndeplinit obligaţia de înregistrare fiscalã conform legii”.

ANAF are rolul de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale statului prin colectarea şi administrarea eficace şi eficientă a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Iti recomandam sa citesti si: Fiscul explica ce categorie de contribuabili poate beneficia de deducerea personala

ANAF, informatii de ultima ora privind simplificarea procedurilor din zona de TVA, inclusiv la codul de TVA

Infiintarea unei firme, fara birocratie! A aparut platforma prin care iti faci firma de pe calculator sau telefon

Fiscul isi face magazin online pentru marfa confiscata

 

 

Stiri pe aceeasi tema

Lukoil ar putea inchide rafinaria din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Energiei cere Romgaz sa asigure stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII: Prevederi din noua lege a salarizarii, ce va fi elaborata pana la 1 octombrie 2015

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult