ANAF publica lista rusinii. Ai datorii la stat de peste 100 de lei? Vei aparea pe lista neagra a Fiscului
Economie

ANAF, anunt privind modificarea unor acte normative referitoare la documente administrativ-fiscale si procedurale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) modifică și completează două acte normative referitoare la documente administrativ-fiscale și procedurale. Astfel, ANAF va modifica, printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, OPANAF nr. 1155/2016 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimerie masivă a unor acte administrativ-fiscale și procedurale.

De asemenea, lista actelor administrativ-fiscale emise de ANAF, reglementate prin Ordinul președintelui ANAF nr. 967/2017, va fi completată cu 3 noi documente, respectiv:

— Adresă de înființare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de către terți;

— Decizie privind compensarea obligațiilor fiscale;

— Notă privind restituirea/rambursarea unor sume, astfel cum acestea au fost aprobate prin Ordinul președintelui A.N.A.F. nr.63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectării creanțelor fiscale, precum și pentru modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silită în cazul debitorilor care au de încasat sume certe, lichide și exigibile de la autorități sau instituții publice.

Proiectele de acte normative, inițiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituției la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparența decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, București.

Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu se aplica in 2018, impozitul pe venit scade la 10% de la 1 ianuarie 2018 

Taxa de solidaritate de 2% se va aplica la toate salariile si va reveni angajatorului, anunta Ministerul Finantelor

 

Stiri pe aceeasi tema

Ghiseul.ro va avea un duplicat. Finantele vor sa faca un nou sistem pentru plata online a taxelor si impozitelor

Cristiana Petrariu Bota

Romania trece luni la statutul de piata emergenta. Economic, noul statut este echivalentul aderarii Romaniei in UE

Cristiana Petrariu Bota

NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Va fi o noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult