ANAF publica lista rusinii. Ai datorii la stat de peste 100 de lei? Vei aparea pe lista neagra a Fiscului
Economie

ANAF, anunt privind ultimele schimbari in ceea ce priveste reducerea sarcinilor administrative ale contribuabililor

Procedurile privind inregistrarea in scopuri de TVA si anularea, din oficiu, a inregistrãrii in scopuri de TVA, dar si Criteriile pentru conditionarea inregistrãrii in scopuri de TVA, pot fi consultate pe site-ul ANAF, incepand de astazi, 30 ianuarie 2017, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala intr-un comunicat transmis presei.

Unul dintre obiectivele Guvernului este reducerea sarcinilor administrative excesive ale contribuabililor, astfel ca ANAF a eliminat formularul (088) ”Declaratie pe propria rãspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitãtii de a desfãsura activitãti economice care implicã operatiuni din sfera TVA”.

Decizia privind eliminarea formularului 088 a rezultat ca urmare a analizei procedurii de inregistrare in scopuri de TVA, prin care s-a constatat faptul cã o serie dintre informatiile solicitate erau furnizate de contribuabili prin intermediul altor formulare, precum si faptul cã in cadrul procedurii de evaluare, ANAF poate utiliza informatiile existente in bazele de date proprii sau care pot fi obtinute de la alte institutii prin intermediul schimbului de informatii.

Poti citi si: SALARIZARE 2017. Toti angajatii vor avea salariul majorat de la 1 februarie. Marirea salariului mediu impinge grila salariala mai sus, anunta premierul

Astfel, prin O.P.A.N.A.F. nr. 210/2017, ale cãrui prevederi vor intra in vigoare incepand cu data de 1 februarie 2017, a fost abrogat O.P.A.N.A.F. nr. 3841/2015 privind aprobarea modelului si continutului formularului (088) ”Declaratie pe propria rãspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitãtii de a desfãsura activitãti economice care implicã operatiuni din sfera TVA”.

In aceste conditii, procedura actualã privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrãrii in scopuri de TVA, precum si procedura de anulare, din oficiu, a inregistrãrii in scopuri de taxã pe valoarea adãugatã a persoanelor impozabile care nu justificã intentia si capacitatea de a desfãsura activitãti economice care implicã operatiuni in sfera de aplicare a TVA, aprobatã prin O.P.A.N.A.F. nr. 2393/2016, presupune, pe de o parte, modificarea procedurii de evaluare, si pe de altã parte actualizarea aplicatiilor informatice si a modalitatii in care sunt utilizate informatiile detinute sau obtinute de ANAF, prin schimbul de informatii cu alte entitãti.

Citeste si: Anunt important pentru toate firmele din Romania. ANAF si ITM schimba foaia cu agentii economici

Care sunt taxele nefiscale eliminate de la 1 februarie

Regimul fiscal al microintreprinderilor a fost modificat. Firmele mici vor plati mai mult la buget

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul lucreaza la o schema prin care firmele cu un comportament corect sa nu fie penalizate

Ioana Badulescu

Noua lege a salarizarii prevede cresteri in Educatie, Administratie si Sanatate

Cristiana Petrariu Bota

Pensiile pentru militari, politisti si functionari publici, calculate in cuantum de 80% din salariu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult