ANAF vrea sa obtina datele de identificare ale detinatorilor de domenii de internet .ro pentru a preveni evaziunea fiscala
Economie

ANAF anunta controale fiscale la toti contribuabilii. Fiscul verifica conformitatea declaratiilor fiscale si exactitatea stabilirii bazelor de impozitare pentru TVA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) isi schimba abordarea actiunilor de control, acestea facandu-se in functie de rezultatele analizelor de risc, si anunta controale pentru o parte dintre contribuabilii ce vor depune Declaratia 101. Inspectorii fiscali vor demara controalele in luna aprilie, acestea vizand legalitatea si conformitatea declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii stabilirii bazelor de impozitare pentru TVA si in special a impozitul pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii si mici, din toate domeniile de activitate economica.

„Incepând cu luna aprilie, vor fi inițiate acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitul pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar, pentru care termenul de depunere a Declarației 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016, este data de 27 martie 2017”, precizeaza ANAF intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

„Conform prioritatilor asumate si prezentate primului-ministru in aceasta saptamana, in scopul cresterii eficientei controlului si colectarii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi schimba abordarea actiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv in raport de rezultatele obtinute in urma unei ample analize de risc”, au transmis joi reprezentantii ANAF.

Citeste si: Legea Preventiei a ajuns la Guvern si va intra in dezbatere publica

ANAF: Doua declaratii nu mai trebuie depuse obligatoriu in 2017

In eventualitatea in care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordante intre datele raportate de contribuabili si cele detinute de administratia fiscala, contribuabilii incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face in viitorul imediat obiectul unor controale fiscale.

A.N.A.F ii informeaza pe contribuabili cu privire la actiunile pe care urmeaza sa le desfasoare si le reaminteste ca au obligatia de a declara toate achizitiile si vanzarile si de a deduce, atat in scopul impozitului pe profit cat si al TVA, numai acele sume aferente tranzactiilor la care au dreptul conform normelor legale.

Scopul este acela de a permite contribuabililor luarea de masuri pentru depunerea tuturor declaratiilor la termenele legale, precum si a celor nedepuse sau a celor rectificative, dupa caz, si totodata ca, in situatia unui eventual control, sa aiba timp sa pregateasca documentele contabile si fiscale necesare efectuarii acestuia.

Redam mai jos comunicatul ANAF:

„ANAF anunță acțiuni operative de control al contribuabililor ce vor depune Declarația 101 până pe 27 martie

Conform priorităților asumate și prezentate primului-ministru în această săptămână, în scopul creșterii eficienței controlului și colectării, Agenția Națională de Administrare Fiscală își schimbă abordarea acțiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv în raport de rezultatele obținute în urma unei ample analize de risc.

În eventualitatea în care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordanțe între datele raportate de contribuabili și cele deținute de administrația fiscală, contribuabilii încadrați în categoria de risc fiscal mare vor face în viitorul imediat obiectul unor controale fiscale.

În spiritul transparenței, A.N.A.F informează contribuabilii cu privire la acțiunile pe care urmează să le desfășoare și le reamintește că au obligația de a declara toate achizițiile și vânzările și de a deduce, atât în scopul impozitului pe profit cât și al TVA, numai acele sume aferente tranzacțiilor la care au dreptul conform normelor legale.

Scopul este acela de a permite contribuabililor luarea de măsuri pentru depunerea tuturor declarațiilor la termenele legale, precum și a celor nedepuse sau a celor rectificative, după caz, și totodată ca, în situația unui eventual control, să aibă timp să pregătească documentele contabile și fiscale necesare efectuării acestuia.

Astfel, începând cu luna aprilie, vor fi inițiate acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitul pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar, pentru care termenul de depunere a Declarației 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016, este data de 27 martie 2017″.

Citeste si: Ofiterii SRI din cadrul ANAF vor fi retrasi, potrivit unei decizii luate de Eduard Hellvig

ANAF, precizari privind trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe veniturile microintreprinderilor in anul 2017

Stiri pe aceeasi tema

Codul Fiscal, schimbari majore dupa alegeri? TVA mai mic, modificari la impozitul pe dividende, impozitul pe venit si impozitul pe terenul agricol

Delia Ion

BLACK FRIDAY 2016. Cauciucuri de iarna ieftine. Vezi preturi

Bogdan

ANAF va modifica doua formulare ca urmare a intrarii in vigoare a Codului Fiscal

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult