ANAF - Ministerul Finantelor
Economie

ANAF anunta noi reglementari privind inspectia fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) informeaza ca noua procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala a fost publicata in Monitorul Oficial si, potrivit noilor reglementari, ar urma sa se imbunatateasca actul de inspectie fiscala. 

Actul normativ reglementeaza procedura interna de lucru a organelor de inspectie fiscala si responsabilizeaza functionarii publici implicati in aceasta activitate, in vederea asigurarii transparentizarii activitatii de inspectie fiscala, mai transmite ANAF.

De asemenea, prin aceasta procedura mentionata, sunt reglementate si situatiile in care apar divergente intre organele fiscale in stabilirea corecta a starii de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum si modalitatea de solutionare a acestora, prin consensul opiniilor intre reprezentantii echipei de inspectie fiscala, seful de serviciu si conducatorul activitatii de inspectie fiscala.

ANAF precizeaza ca, prin aplicarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala, efectul scontat este de crestere a calitatii actului de inspectie fiscala.

Iti recomandam si: Totul despre noua procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala
Despre schimbarile tratamentului fiscal in cazul facturilor neincasate
Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in pandemie

 

Stiri pe aceeasi tema

Romania va beneficia de bani europeni alocati exclusiv sanatatii. Precizari aduce de ministrul Fondurilor Europene

Cristiana Petrariu Bota

Uniunea bancară: Consiliul adoptă măsuri de reducere a riscurilor în sistemul bancar

Cristiana Petrariu Bota

Omul Gazprom al carui nume apare in telegramele WikiLeaks din 2008, trimis sa apere interesele energetice ale Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult