ANAF scoate timbrul extrajudiciar. Eliberarea certificatelor si adeverintelor se va face mai repede
Economie

ANAF emite decizii de impunere pentru firmele care nu si-au depus declaratiile fiscale

ANAF va trimite impuneri din oficiu pentru firmele care nu si-au declarat afacerile. Astfel, agentiile fiscale vor emite decizii de impunere din oficiu pentru patronii firmelor care nu si-au indeplinit obligatiile declarative pentru anii 2011 – 2014.

Deciziile de impunere vor fi intocmite pe baza unor estimări, iar contribuabilii vor avea un termen de 60 de zile calendaristice de la data comunicării pentru a depune declaraţiile fiscale cu sumele corecte.

„Stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată, este efectuată pe baza analizei a cel puţin 4 declaraţii fiscale dintr-o perioadă anterioară de 24 de luni de la luna pentru care se efectuează impunerea din oficiu, pentru declaraţiile cu termen de declarare lunar, respectiv 36 de luni, pentru obligaţiile fiscale cu termen de declarare trimestrial sau semestrial.

Iti recomandam si: LISTA DATORNICILOR LA STAT, IMORALA SI INDISCRETA? Pe cand o lista cu datoriile Fiscului fata de contribuabili

Lista persoanelor cu datorii la stat, publicata de ANAF. Pe lista rusinii sunt peste 187.000 de romani

Suma stabilită din oficiu se calculează ca medie aritmetică a sumelor de plată (pozitive) din declaraţiile analizate pe perioada anterioară şi se actualizează cu indicele anual al preţurilor de consum. În cazul în care contribuabilii depun declaraţiile fiscale privind obligaţiile care au format obiectul acestor decizii, decizia de impunere din oficiu se desfiinţează la data depunerii declaraţiei fiscale”, precizeaza Fiscul.

Deciziile de impunere din oficiu vor fi publicate în perioada următoare pe pagina online a ANAF, la rubrica Anunţuri acte administrative şi fiscale.

Stiri pe aceeasi tema

Reorganizare la ANAF, Guvernul anunta ca vor fi reduse 2.000 de posturi

Cristiana Petrariu Bota

CODUL FISCAL 2016, MODIFICARI. Reducerea TVA si doua scutiri de impozit, printre noutatile din Codul Fiscal

Bogdan

Salariul minim din Romania ar putea creste cu 7%. De asemenea, salariile din invatamant vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult