8.1 C
România
19 septembrie 2021
Termenul de depunere a declaratiei unice, prelungit de Guvern pana pe 31 iulie. Toate modificarile raman in vigoare, se schimba doar termenul de depunere
Economie

ANAF explica ce categorie de contribuabili poate beneficia de deducerea personala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) aduce o serie de precizari, miercuri, cu privire la acordarea deducerii personale. In cadrul unei sesiuni de asistenta online, ANAF va explica ce categorie de contribuabili poate beneficia de deducerea persoanala.

Potrivit precizarilor oferite de ANAF, persoanele fizice prevazute la art. 59 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

Iti recomandam si: ANAF se muta online si aduce precizari privind simplificarea procedurilor din zona de TVA, inclusiv la codul de TVA

Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.500 lei inclusiv, dupa cum urmeaza:
(i) pentru contribuabilii care nu au persoane în întreținere – 300 lei;
(ii) pentru contribuabilii care au o persoană în întreținere – 400 lei;
(iii) pentru contribuabilii care au două persoane în întreținere – 500 lei;
(iv) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreținere – 600 lei;
(v) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreținere – 800 lei.

Specialistii ANAF de la Directia Generala de Asistents pentru Contribuabili va stau la dispozitie, astazi, pana la ora 16.30, pentru a va oferi asistenta in ceea ce priveste tema acestei sesiuni.

ANAF ii roaga pe cei interesati sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

1. Întrebările trebuie să vizeze exclusiv tematica acestei sesiuni și vor fi adresate sub forma comentariilor la această postare. Întrebările legate de alte teme nu vor fi analizate.
2. Înainte de a posta întrebarea dumneavoastră, asigurați-vă că ați parcurs cu atenție întrebările și răspunsurile primite de celelalte persoane, astfel încât să evităm repetarea acelorași întrebări.
3. În funcţie de numărul întrebărilor adresate până în ora 16.30 şi de complexitatea acestora, răspunsul va fi comunicat pe loc sau ulterior, într-un timp cât mai scurt.

Intrebarile pot fi adresate pe pagina de Facebook a institutiei.

Infiintarea unei firme, fara birocratie! A aparut platforma prin care iti faci firma de pe calculator sau telefon

Stiri pe aceeasi tema

Indicele ROBOR la sase luni a crescut la 3,46%, potrivit datelor publicate de BNR

Ioana Badulescu

Faliment pentru mii de firme mici din cauza cerintelor de securitate la incendiu

Cristiana Petrariu Bota

Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate de Guvern. S-a facut o modificare la impozitul pe veniturile microintreprinderilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult