Lista persoanelor cu datorii la stat, publicata de ANAF. Pe lista rusinii sunt peste 187.000 de romani
Economie

ANAF modifica termenul de depunere a Declaratiei 394

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) modifica termenul de depunere a D394. Astfel, declarația 394 se va depune la organul fiscal competent pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului, in loc de data de 25 a lunii cum era prevazut pana acum.

ANAF a publicat, luni seara, in Monitorul Oficial ordinul privind termenul de depunere a declaratiei 394 privind achizitiile si livrarile de pe teritoriul national. Noul termen se aplica pentru toate declaratiile depuse ulterior publicarii ordinului.

Incepand cu data acestui ordin, termenul de depunere a declaratiei 394 este data de 30 a lunii urmatoare perioadei fiscale avute (luna sau trimestru) inclusiv.

Propunerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală vine în sprijinul contribuabililor și oferă acestora o suplimentare cu 5 zile a termenului de depunere a Declarației 394.

În situatia în care perioada de raportare este luna calendaristicã, termenul de depunere a declarației pentru luna ianuarie este pânã la data de 28, respectiv 29 februarie, dupã caz, precizeaza ANAF intr-o comunicare publica.

Acest termen este aplicabil pentru toate persoanele impozabile care au ca perioada fie luna fie trimestrul calendaristic.

De precizat ca pentru lunile iulie – septembrie au fost introduse proceduri derogatorii in sensul ca persoanele impozabile vor declara doar achizitiile si livrarile facute intre persoanele inregistrate in scopuri de TVA din aceasta perioada.

Articole asemănătoare

Masina diesel, o problema? Ce se va inampla cu benzina si motorina in urmatorii ani

Lucy Ionesco

Aplicatie online pentru declaratia unica. Cei 1 milion de contribuabili isi pot completa rapid declaratia unica si calcula impozitele din activitati independente

Ioana Badulescu

SALARIZARE 2017. Ce pericole ascunde noua lege a salarizarii unitare, aflata in lucru la Guvern

Delia Ion