ANAF, precizari privind compensatia in cota forfetara pentru agricultori

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 19, 2017 18:14

ANAF, precizari privind compensatia in cota forfetara pentru agricultori

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) informeaza ca de la 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o compensatie in cota forfetara pentru taxa aferenta achizitiilor. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie.

Cota standard de TVA este de 19%, incepand cu data de 1 ianuarie 2017, potrivit art. 291 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Cota standard de TVA se aplicã asupra bazei de impozitare pentru operatiunile impozabile nescutite de taxã sau care nu sunt supuse cotelor reduse.

Aceste schimbari legislative necesitã aprobarea unui nou model de decont de TVA. Decontul de taxã pe valoarea adãugatã propus se utilizeazã incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017.

Precizãm ca, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care efectueazã in perioada de raportare numai operatiuni in interiorul tãrii, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea cãsutei corespunzatoare din programul de asistentã pus la dispozitie pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Iti recomandam si: ANAF, anunt de ultima ora pentru agentii economici

LEGEA PREVENTIEI. Ce reguli vor fi de fapt intre ANAF si firme si de ce asteptarile de la acest proiect ar putea fi prea mari

LEGEA PREVENTIEI schimba regulile pentru toate firmele din Romania. Ce masuri vor aplica ANAF si ITM

Ce salarii vor avea romanii conform noii grile de salarizare

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.