ANAF publica lista rusinii. Ai datorii la stat de peste 100 de lei? Vei aparea pe lista neagra a Fiscului
Economie

ANAF, prin Inspectia Fiscala, a identificat obligatii fiscale nedeclarate de peste 4 miliarde de euro

Inspectia Fiscala din cadrul Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a identificat, in urma controalelor efectuate in 2015, obligatii fiscale nedeclarate de catre agentii economici de peste 4 miliarde de euro, prin actele de control incheiate fiind dispuse masuri pentru recuperarea si plata acestora la bugetul general consolidat al statului, se arata intr-un comunicat transmis marti de Fisc. Inspectia Fiscala reprezinta principala structura de control din cadrul ANAF abilitata sa efectueze atat acte de constatare cat si de impunere la plata obligatiilor fiscale prin inspectiile fiscale realizate.

In anul 2015, urmare a actiunilor intreprinse de prevenire si combatere a evaziunii fiscale si de crestere a gradului de conformare a contribuabililor in ceea ce priveste declararea si plata obligatiilor fiscale la bugetul general consolidat al statului, Inspectia Fiscala din ANAF a inregistrat cele mai importante rezultate de la infiintarea agentiei, astfel:

– diferente suplimentare de obligatii fiscale -cca 18,8 miliarde lei, in crestere cu cca 34,7% fata de anul 2014;

– valoare prejudicii cuprinse in sesizari penale – cca 11,2 miliarde lei, in crestere cu cca 22,1% fata de anul 2014;

– valoare masuri asiguratorii instituite – cca 4,9 miliarde lei, in crestere cu cca 34,7% fata de anul 2014;
– diminuarea pierderii fiscale – cca 2,7 miliarde lei, in crestere cu cca 71,1% fata de anul 2014.

„Aceste rezultate au fost posibile printr-o buna organizare a activitatii de inspectie fiscala la nivel national, respectiv realizarea unei selectii a contribuabililor pentru control in functie de nivelul riscului stabilit pe baza analizei de risc si, astfel, o mai buna alocare a resurselor de inspectie fiscala, precum si printr-o coordonare unitara de la nivel central a intregii activitati de inspectie fiscala”, precizeaza reprezentantii ANAF.

Articole asemănătoare

SPLIT TVA. Fost secretar de stat la Finante, socat de proiectul Guvernului Tudose: Sanctiunea pentru plata gresita a TVA este de 50% (!!!) din suma

Ioana Badulescu

O categorie de pensii ar putea fi impozitata cu 90%, dupa ultima modificare adusa la Codul Fiscal

Ioana Badulescu

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei, a crescut la 2,22%

Lucy Ionesco