ANAF
Economie

ANAF vrea sa scape de imaginea de institutie corupta printr-o campanie publicitara ampla

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa distribuie, in cadrul unei campanii publicitare care sa indice masurile luate impotriva coruptiei, semne de carte, cani, brelocuri, precum si sa transmita prin presa mesaje sobre, interpretate la TV de actori, pentru a diminua perceptia negativa a populatiei cu privire la nivelul coruptiei in randul personalului institutiei.

In acest sens, in prima parte a lunii martie, ANAF va organiza o licitatie pentru achizitionarea de servicii de creatie, productie si distributie de materiale promotionale, de informare si de produse media (spoturi TV si radio), precum si spatii media si de evaluare calitativa (sondaj) privind campania de constientizare a coruptiei in cadrul institutiei.

Estimat la aproape 640.000 lei, fara TVA, pentru o perioada de 6 luni, contractul este finantat cu fonduri externe nerambursabile, asigurate prin Mecanismul financiar norvegian 2009 – 2014 si este parte a proiectului “Cresterea integritatii in cadrul ANAF prin cooperarea institutionala si consolidarea capacitatilor”.

Potrivit documentatiei licitatiei, viitorul castigator al licitatiei va realiza, printre altele, un numar de 1.000 de pachete promotionale care vor contine, fiecare, o cana/termos, o baterie externa portabila, un breloc, un suport de pahare si o punga.

De asemenea, ANAF vrea sa distribuie 25.000 de fluturasi sub forma unui semn de carte.Institutia mai solicita ca spotul TV pentru campania publicitara sa fie reprezentativ, sa reflecte ideea de coruptie activa, dar si de coruptie pasiva (darea si luarea de mita) si sa se adreseze atat contribuabililor, cat si angajatilor ANAF prin mesaje de combatere a acestui fenomen.

„Punerea in scena a povestii se va face de catre actori (nu sunt acceptate variante desenate), pastrandu-se un caracter sobru”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

ANAF pregateste si derularea unei campanii online prin difuzarea unui spot video pe mai multe pagini de internet. „Nu vor fi acceptate site-uri care trateaza subiecte axate pe stiri de scandal si/sau al caror specific ar putea aduce un prejudiciu imaginii ANAF. Se accepta numai postarea spotului pe homepage si asigurarea unui numar minim de 5 milioane de afisari”, se precizeaza in documentatie. Ofertantul va propune site-uri web cu trafic ridicat top 10, conform SATI, si va nominaliza cel putin 10 site-uri web cu profil economic si de stiri.

ANAF mai are in derulare o licitatie pentru cumpararea unui sistem informatic cu ajutorul caruia sa verifice accesul si operatiunile angajatilor la bazele de date si la aplicatiile interne ale institutiei. Estimat la 2,1 milioane de lei, TVA inclusa, sistemul informatic este parte a proiectului denumit „Cresterea integritatii in ANAF prin cooperare institutionala si consolidarea capacitatii”, inceput in octombrie 2013. Proiectul are o valoare totala de 2,37 milioane de euro, din care 2,02 milioane de euro finantate de Norvegia si 0,35 milioane de euro acoperite de la bugetul de stat.

„Obiectivul proiectului il reprezinta dezvoltarea cadrului institutional si a procedurilor de prevenire si combatere a coruptiei si a incalcarii eticii profesionale, precum si cresterea nivelului de integritate in cadrul ANAF”, se arata intr-un comunicat al institutiei din 31 octombrie 2014.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF anunta controale fiscale la toti contribuabilii. Fiscul verifica conformitatea declaratiilor fiscale si exactitatea stabilirii bazelor de impozitare pentru TVA

Cristiana Petrariu Bota

UE decide reglementarea criptomonedelor. Platformele de schimb de moneda virtuala, obligate sa se inregistreze si sa isi verifice clientii la fel ca bancile

Ioana Badulescu

BNR a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru sfarsitul de an. Mugur Isarescu atrage atentia ca lucrurile se schimba daca in toamna apar alte socuri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult