9.9 C
România
29 octombrie 2020
ANAF scoate timbrul extrajudiciar. Eliberarea certificatelor si adeverintelor se va face mai repede
Economie

ANAF scoate timbrul extrajudiciar. Eliberarea certificatelor si adeverintelor se va face mai repede

ANAF vrea sa elimine timbrul extrajudiciar. ANAF precizeaza intr-un comunicat transmis presei, ca ca vrea sa scoata timbrul extrajudiciar, pentru cacertificatele si adeverintele sa fie eliberate mai simplificat de către administrațiile financiare din Bucuresti si din tara.

Cei de la ANAF mai precizeaza ca prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie.

Iti recomandam si: ANAF ofera asistenta si indrumare in domeniul fiscal pe Facebook

„Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, în procesul de modernizare a ANAF, început în urmă cu 2 ani, consider că mecanismul de plată a taxelor si relatia Fisc- contribuabil trebuie simplificate în continuare, pentru a încuraja conformarea voluntară”, precizeaza conducerea ANAF.

”În cadrul procesului de eficientizare a procedurilor, în vederea flexibilizării și simplificării relației dintre ANAF și contribuabili, se are în vedere eliminarea timbrului extrajudiciar.

Vezi si: MODIFICARI CODUL FISCAL 2015: Norma de aplicare a Codului Fiscal pentru facturarea TVA de 9%

Eliminarea timbrului extrajudiciar de catre ANAF vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiți de drumurile și timpul alocat achiziționării acestor timbre. Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie”, se arată in documentul de presa.

„Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de față pe circuitul de aprobare și elaborare a actului normativ și se adesează exclusiv contribuabililor. Banii colectați la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanță efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor și a adeverințelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulți oameni. Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, în procesul de modernizare a ANAF, început în urmă cu 2 ani, consider că mecanismul de plată a taxelor si relatia Fisc- contribuabil trebuie simplificate în continuare, pentru a încuraja conformarea voluntară”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul va interzice cumpararea de case, terenuri si masini cu numerar

Bogdan

Firmele care angajeaza elevi si studenti primesc ajutor financiar de la stat

Bogdan

Banca Mondiala: Economia Romaniei va inregistra un avans de 4,5% in 2018 si de 4,1% in 2019

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult