Lista persoanelor cu datorii la stat, publicata de ANAF. Pe lista rusinii sunt peste 187.000 de romani
Economie

ANAF se muta online si aduce precizari privind simplificarea procedurilor din zona de TVA, inclusiv la codul de TVA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se muta online, potrivit unui anunt facut de directorul institutiei, Dragos Doros in cadrul unei intalniri cu investitorii straini, care i-au cerut in special simplificarea procedurilor din zona de TVA. O mai buna transparenta din partea ANAF cu privire la criteriile utilizate in realizarea analizei de risc la inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea codului de TVA ar fi masuri utile pentru afaceristi, o cerere constanta a mediului de afaceri fiind pe simplificarea procedurilor din zona de TVA, respectiv la inregistrare, declarare, plata.

„Cu aceasta ocazie, Dragos Doros a declarat ca noul motto al agentiei este <<ANAF se muta online>> si acesta subliniaza dorinta de a transforma ANAF intr-o institutie moderna si digitalizata. Mai mult, functionarii din cadrul agentiei vor fi incurajati sa aiba un dialog deschis cu companiile si sa le ofere asistenta privind aspectele practice ale legislatiei fiscale”, se arata intr-un comunicat al Consiliul Investitorilor Straini (FIC).

Vicepresedintele FIC, Daniel Anghel, a reiterat o cerere constanta a mediului de afaceri si anume simplificarea procedurilor din zona de TVA: inregistrare, declarare, plata. Membrii FIC considera ca reducerea sarcinii administrative in zona fiscala si utilizarea tehnologiei pentru comunicarea cu contribuabilul va ajuta la cresterea competitivitatii Romaniei in regiune si va simplifica activitatea companiilor.

O mai buna transparenta din partea ANAF cu privire la criteriile utilizate in realizarea analizei de risc la inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea codului de TVA, ar fi utila mediului de afaceri si ar crea o mai buna intelegere a modului de abordare a acestui proces de catre autoritatile fiscale, a afirmat Richard Perrin, coordonator al grupului de lucru pentru fiscalitate, din cadrul FIC.

MODIFICARI CODUL FISCAL. Finantele au discutat egalizarea sarcinii fiscale la Consiliul Fiscal

Intalnirea dintre reprezentantii invesitorilor straini si cei ai ANAF face parte din procesul de modernizare a ANAF, implementat cu sprijinul Bancii Mondiale in cadrul programului RAMP (Revenue Administration Modernization Program).

Ismail Radwan, coordonatorul programului RAMP din partea Bancii Mondiale, a indemnat conducerea ANAF sa continue procedurile de achizitie din zona IT, hardware si software, cat si recrutarea de noi specialisti in domeniu astfel incat institutia sa fie capabila sa implementeze toate reformele pe care si le-a propus.

Stiri pe aceeasi tema

Romania va beneficia de bani europeni alocati exclusiv sanatatii. Precizari aduce de ministrul Fondurilor Europene

Cristiana Petrariu Bota

Firmele cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro vor plati impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de actualul impozit de 16% din profit

Ioana Badulescu

Leul a incheiat saptamana la un nou minim istoric in fata euro

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult