11.4 C
România
28 octombrie 2021
Cum poate fi evitat controlul ANAF in portul Constanta? Simplu, cu 5.000 de euro!
Economie

ANAF si inspectorii Antifrauda pregatesc controale pe Litoral de 1 Mai, dar intervine o schimbare majora fata de anul trecut

Agentii ANAF vor derula si anul acesta deja obisnuitele controale pe Litoral de 1 Mai, dar intervine o schimbare majora fata de anul trecut. Noul sef al ANAF, Dragos Doros, a declarat, pentru Capital, ca si in 2016 vor fi controale fiscale pe litoral, cu prilejul zilei de 1 Mai, care anul acesta coincide si cu sarbatoarea de Paste ortodox, insa diferenta fata de anul trecut este aceea ca toate controalele se vor face silentios, fara a se disturba activitatea agentilor economici.

Asadar agentii economici de pe litoral nu vor scapa de inspectorii de la Antifrauda, insa macar nu le vor fi deranjati clientii. Amintim ca de 1 mai 2015, toti inspectorii de la Antifrauda au fost la mare, intr-o operatiune de control record.

„Sigur că au fost tensiuni că oamenii când se distrează nu au chef să vadă un inspector ANAF. Şi în acelaşi timp rolul controlului fiscal e să disturbe cât mai puţin activitatea companiei pe care o controlează. Ambele trebuie urmărite. Sunt zone consacrate care totdeauna sunt în risc. Dar în același timp se vede o îmbunătăţire a comportamentului contribuabililor. Să dăm un exemplu. A fost Paştele catolic. Păi aţi mai auzit de reclamaţii vis a vis de controalele antifraudă care au deranjat pe cineva? Nu! Controalele s-au efectuat? Da! Însă s-au efectuat în aşa fel încât să ne facem treaba însă să disturbăm cel mai puţin”, a explicat Doros pentru Capital.

Dragos Doros, noul presedinte al ANAF: In 2-3 ani, ANAF va fi complet nou, cu inspectori care fac totul dupa lege

ANAF a stabilit procedura pentru contribuabilii care se sustrag de la obligatia depunerii declaratiilor

Seful ANAF sustine ca inspectorii de la Antifrauda isi vor face treaba si anul acesta, conform unui plan de activitate determinat de analiza de risc, insa totul se va derula mai discret.

„Ei îşi vor face treaba. Planul lor de activitate e determinat de analiza de risc. Dacă concluziile acestor analize le vor spune să facă control vor face, dacă nu, nu-l vor face, dar ce vreţi dumneavoastră să aflaţi este dacă vor da buzna peste oamenii care se distrează la mare. Ideea e că treaba, cantitatea de controale de la antifraudă nu s-a oprit, dar s-a făcut mai bine, mai discret, dacă vreţi, dar la fel de eficient”, a mai spus Doros.

Anul trecut, 600 de inspectori Antifraudă au verificat, în minivacanţa de 1 Mai, peste 450 de pensiuni, hoteluri, restaurante şi cluburi de la mare şi de la munte. Potrivit bilanţului publicat de Fisc, aceştia au dat amenzi de 2 milioane de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 200.000 de lei.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Banca Transilvania a semnat acordul de preluare a Bancpost, insa vor functiona independent pana la avizul BNR

Cristiana Petrariu Bota

Cum sa-ti construiesti o pensiune cu fonduri europene nerambursabile. Pasi de urmat pentru infiintarea unei pensiuni agro-turistice

Cristiana Petrariu Bota

Germania propune un sistem european de asigurare pentru somaj, ca masura de protectie impotriva socurilor economice

Ioana Badulescu

1 comment

Al Dorin 7 aprilie 2016 at 9:19 pm

ANAF trebuie sa-si faca PLANUL ..PLAN pentru asigurarea fondurilor de salarii si pensii promis de guvernanti !.. Atata timp cat nevoile cetatenilor sunt asigurate de marile coorporatii europene de retail ( marile lanturi de megastore-uri) pentru ce sa mai existe micii intreprinzatori…micile si mediile firme private ??!…

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult