5.9 C
România
23 septembrie 2021
ANAF va prelungi unele facilitati pentru firme si va elimina sau transfera online o serie de formulare
Economie

ANAF va prelungi unele facilitati pentru firme si va elimina sau transfera online o serie de formulare

Ministerul Finantelor a inceput reforma din temelii a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Ministrul Finantelor Anca Dragu a declarat zilele trecute, intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Global Capital, ca ANAF este in plin proces de reformare, iar punctele majore pe care se va insista fiind asigurarea predictibilitatii fiscale si a unor conditii mai bune pentru companii.

Printre proiectele la care se lucreaza in prezent se numara prelungirea unor facilitati precum neimpozitarea profitului reinvestit, dar se are in vedere si incurajarea companiilor de a investi in programe de calificare profesionala.

Suntem în plin proces de reformare a Agenției de Administrare Fiscală și ne concentrăm asupra asigurării predictibilității fiscale și a unor condiții fiscale mai bune pentru companii. Lucrăm acum la un proiect prin care dorim să prelungim anumite facilități precum cea a neimpozitării profitului reinvestit, dar și să venim cu măsuri noi de încurajare a companiilor ce vor să investească în programe de calificare profesională, în creșterea performanței tehnologice, în educația duală„, a declarat ministrul Finantelor.

Ministrul Anca Dragu a mai precizat ca se lucreaza si la o serie de masuri de simplificare pentru sprijinirea mediului de afaceri, precum prelungirea unor facilitati pentru firme sau eliminarea ori transferul online al unor formulare.

De semenea, vom veni și cu măsuri de simplificare pentru sprijinirea mediului de afaceri: unele formulare nu vor mai trebui completate și depuse de către firme, altele vor trebui depuse doar online„, a declarat Anca Dragu in interviul pentru Global Capital.

Interviul integral poate fi ascultat pe site-ul Global Capital.

Iti recomandam si: IMPOZITUL PROGRESIV ar putea fi reintrodus in Romania. Detalii

SALARIZARE 2016. Ce salarii prevede OUG 20/2016 pentru militari, politisti si functionarii publici cu statut special

CODUL FISCAL 2016, MODIFICARI. Reducerea TVA si doua scutiri de impozit, printre noutatile din Codul Fiscal

Declaratia nefinanciara devine obligatorie de la 1 ianuarie 2017

ANAF a publicat noutatile legislative cu incidenta fiscala operate in prima parte a lunii octombrie

Anunt pentru contribuabilii care nu depun la termen declaratia de inregistrare fiscala ca platitori de impozit pe salarii

Stiri pe aceeasi tema

Benzina mai ieftina la Petrom in acest weekend

Cristiana Petrariu Bota

Enel va vinde energie produsa in primul parc eolian propriu catre Bloomberg si General Motors

Ioana Badulescu

Mai multe ansambluri rezidentiale din Bucuresti vand apartamente mai mici decat suprafata prevazuta in Legea locuintei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult