ANAF publica lista rusinii. Ai datorii la stat de peste 100 de lei? Vei aparea pe lista neagra a Fiscului
Economie

ANAF verifica neconcordante cu sumele declarate statului spre impozitare

ANAF a trimis notificari la peste 300 de persoane anuntand ca verifica o serie de neconcordante cu sumele declarate statului spre impozitare, transmite HotNews.ro citand profit.ro, care mai precizeaza ca pe lista figureaza sportivi, cantareti, vedete din show-business si oameni de afaceri. 

In notificarea trimisa de Fisc la domiciliu se specifica faptul ca veniturile obtinute in perioada 2011-2013 sunt verificate de catre inspectori, pentru ca institutia sa-si lamureasca anumite neconcordante cu sumele declarate statului spre impozitare. Pe lista acestor persoane se afla sportivi, cantareti de muzica populara, vedete din show-business, redutabili oameni de afaceri.

Notificarile au fost transmise dupa ce ANAF a inceput, anul trecut, verificarea a 313 persoane fizice cu venituri mari, care, in acceptiunea institutiei, prezinta un risc fiscal, dintr-un total de 14,3 milioane persoane cu venituri impozabile in Romania.

Cele mai noi stiri economice sunt aici

Sursa citata mai precizeaza ca primul filtru aplicat de Fisc a fost identificarea celor care au cheltuieli semnificative, mai exact asociati/actionari care au imprumutat firma cu peste 200.000 lei sau persoane fizice care cumpara bunuri sau case in valoare de peste 70.000 euro sau care au depozite anuale mai mari de 150.000 lei ori care au cumparat masini mai scumpe de 25.000 euro. Astfel, un numar de 295.253 persoane fizice au intrat in esantionul semnificativ supus analizei de risc, dar au urmat si alte filtre.

Stiri pe aceeasi tema

Modificari la Codul Fiscal. Ministrul Finantelor: Saptamana viitoare vom introduce o noua ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal

Ioana Badulescu

Faliment pentru mii de firme mici din cauza cerintelor de securitate la incendiu

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul vrea sa introduca impozitarea diferentiata pentru anumite venituri. Vezi de cand

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult