Turism

ANAT despre pachetele turistice: Vacantele se vor scumpi, multe agentii vor intra in insolventa

Guvernul a aprobat, prin ordonanță, Directiva europeană privind vânzarea pachetelor turistice, care obligă statele să asigure integral banii plătiți în avans de turiști și care trebuia implementată de la 1 iulie. Premierul sustine că ordonanța va garanta banii celor care își rezervă vacanțele, cu scopul ca ”turistul să fie 100% protejat”. 

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) o contrazic însă: ”Ordonanța, la modul în care a fost adoptată ieri de Guvern, este excesivă și dăunătoare pentru industria turistică. Iar pentru turiști e puțin cam inutilă, fiindcă în momentul de față nu există acele instrumente de garantare sau de asigurare a rambursării integrale”, explică la RFI Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

“Pentru turiști se dă o speranță, dar trebuie să înțeleagă foarte clar că ei vor plăti sumele pentru asigurarea banilor pe care-i încasează. Va crește costul vacanței cu costul de asigurare…

Va fi o mare problemă pentru agențiile de turism, multe probabil că vor ajunge în insolvență, iar dintre agențiile mari tour operatoare din România, probabil că acestea își vor muta sediul fiscal și social în alte state care reglemetează mult mai corect această directivă”, precizează președintele ANAT.

Articole asemănătoare

CRACIUN 2017 in stil eco, o campanie care poate proteja mii de brazi naturali sa fie smulsi din padurile Romaniei

Ioana Badulescu

REVELION 2014 – 2015: Oferte la pret redus in campania Inscrieri Ultra-timpurii

Lucy Ionesco

Bojdeuca lui Ion Creanga de la Iasi este in pericol. Apelul unui consilier judetean

Ioana Badulescu