Bogdan Gigina
Social

Ancheta accidentului in care a murit politistul Bogdan Gigina, verificata de CSM

Consiliul Superior al Registraturii (CSM) verifica ancheta accidentului in care a murit Bogdan Gigina, antemergator in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea. Pentru anchetatori este evident ca Gabriel Oprea folosea coloana oficiala de mai multe ori pe zi, in interes personal, contrar prevederilor legii. Potrivit cifrelor de pe hartie, si predecesorul sau de la MAI, Radu Stroe, circula tot insotit de coloana oficiala la fiecare iesire.

Inspectia Judiciara cerceteara eventuale abateri disciplinare comise in instrumentarea dosarului care vizeaza moartea agentului de Politie Bogdan Gigina in timp ce rula in coloana oficiala a vicepremierului G. Oprea.

IJ s-au autosesizat din oficiu, joi, in urma relatarilor din presa asupra subiectului mortii lui Bogdan Gigina in timp ce rula cu motocicleta de Politie in coloana oficiala a ministrului de Interne Oprea.

Inspectia Judiciara are in vedere, in acest caz, „posibile incalcari ale dispozitiilor procedurale referitoare la competenta de efectuare sau supraveghere a urmaririi penale” in dosarul mortii lui Gigina. Cauza e instrumentata de Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Actiunea IJ e fundamnetata pe articolul 45, alin. 2,3, si 4, lit. B din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii si articolele 12-19 din Regulamentul Inspectiei Judiciare.

La acest moment este vorba despre o etapa premergatoare cercetarii disciplinare. Articolul 45, alin. 3 si 4 din Legea 317/2004 prevede capacitatea „de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor”, transmite IJ.

Gabriel Oprea a fost audiat la Parchet, dar nu a pastrat tacerea fata de presa

Aflat in plin scandal public, vicepremierul Oprea s-a prezentat miercuri pentru audieri la Parchetul Tribunalului Bucuresti, in calitate de martor, in dosarul mortii politistului Gigina.

Atat la intrare, cat si la iesirea de la Parchet, Gabriel Oprea a evitat raspunsuri clare cu privire la contextul in care se deplasa in acea seara cu o coloana oficiala, aratand ca nu a “avut nimic in plus fata de tot ce au avut toti ceilalti ministri de Interne.

„Am raspuns la toate intrebarile, eram in timpul serviciului, imi faceam datoria”, a spus Oprea la iesirea de la audieri.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit pe 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Bogdan Gigina a fost inmormantat in 23 octombrie, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi in uniforma.

Parchetul Capitalei face cercetari pentru ucidere din culpa in rem in cazul politistului Bogdan Gigina, in ancheta fiind cerute de la MAI, Politia Capitalei si Politia Romana actele normative interne care reglementeaza cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficiala din care facea parte politistul Bogdan Gigina si date cu privire la componenta coloanei la momentul accidentului. Anchetatorii sustin ca, pana acum, au primit doar partial informatiile solicitate.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

DNA trage un semnal de alarma dupa decizia CCR in cazul Iohannis-Kovesi: Ar putea fi afectata independenta magistratilor

Ioana Badulescu

Carantina la portile Capitalei. Cum se va intra in Bucuresti daca se instituie carantina in Otopeni, Mogosoaia, Corbeanca, Dobroesti, Magurele si Popesti-Leordeni

Ioana Badulescu

Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii a crescut pentru a plati salariile si pensiile marite

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult