10.1 C
România
24 octombrie 2021
Protest al minerilor la Targu Jiu, angajatii cer sa nu fie concediati si sa nu le fie taiate salariile
Social

Ancheta parlamentara la complexele energetice Hunedoara si Oltenia

Comisie parlamentara de ancheta la complexele energetice Hunedoara si Oltenia, in incercarea de a afla motivele care au dus cele doua companii la situatia economica dificila in care se afla in prezent. Anuntul a fost facut, vineri, de senatorul Haralambie Vochitoiu, initiatorul acestei comisii. Comisia a fost aprobata deja de birourile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului si mai are nevoie de votul plenului celor doua camere.

Comisia parlamentara de ancheta pentru CEH si CEO are nominalizati 15 membri de la partidele parlamentare.

CEH se afla in procedura de insolventa de la inceputul acestui an, cu datorii la stat de peste 1,2 miliarde de lei. in cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de salariati in cadrul termocentralelor Mintia si Paroseni si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan.

„Sper ca saptamana viitoare sa fie oficializata aceasta comisie si sa incepem treaba pentru ca, mai ales Complexul Energetic Hunedoara (CEH), se apropie, cu fiecare saptamana, de faliment. Cu fiecare saptamana vin vesti tot mai ingrijoratoare de acolo. Oamenii isi pierd drepturile din contractul colectiv de munca”, a spus Vochitoiu, intr-o conferinta de presa la Deva, citat de Agerpres.

Senatorul UNPR a mai spus ca isi propune ca membrii comisiei parlamentare sa poata gasi vinovatii de situatia grava in care se afla CEH — compania fiind in procedura de insolventa, dar si solutiile legale pentru ca activitatea de productie a energiei pe baza de carbune sa nu se opreasca.

Concret, se doreste elaborarea unei legi speciale, dupa consultarea Comisiei Europene, prin care sa se prevada ca energia electrica produsa pe baza de huila sa aiba o cota reglementata de 4,8-5% din piata de energie romaneasca. Aceasta lege ar putea salva CEH, din punct de vedere economic, sustine parlamentarul.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, audiat in Comisia Juridica din Senat pentru ca a intarziat pachetul de legi ale Justitiei

Ioana Badulescu

Un audit aflat pe masa Ministerului Sanatatii dezvaluie ignorarea unor reguli minime de igiena in salile de operatie

Ioana Badulescu

Prietenul lui Gheorghe Dinca: La 10.30 a bagat-o pe Alexandra in casa. Nimeni de la politie n-a venit sa ma intrebe ceva

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult