Protest al minerilor la Targu Jiu, angajatii cer sa nu fie concediati si sa nu le fie taiate salariile
Social

Ancheta parlamentara la complexele energetice Hunedoara si Oltenia

Comisie parlamentara de ancheta la complexele energetice Hunedoara si Oltenia, in incercarea de a afla motivele care au dus cele doua companii la situatia economica dificila in care se afla in prezent. Anuntul a fost facut, vineri, de senatorul Haralambie Vochitoiu, initiatorul acestei comisii. Comisia a fost aprobata deja de birourile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului si mai are nevoie de votul plenului celor doua camere.

Comisia parlamentara de ancheta pentru CEH si CEO are nominalizati 15 membri de la partidele parlamentare.

CEH se afla in procedura de insolventa de la inceputul acestui an, cu datorii la stat de peste 1,2 miliarde de lei. in cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de salariati in cadrul termocentralelor Mintia si Paroseni si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan.

„Sper ca saptamana viitoare sa fie oficializata aceasta comisie si sa incepem treaba pentru ca, mai ales Complexul Energetic Hunedoara (CEH), se apropie, cu fiecare saptamana, de faliment. Cu fiecare saptamana vin vesti tot mai ingrijoratoare de acolo. Oamenii isi pierd drepturile din contractul colectiv de munca”, a spus Vochitoiu, intr-o conferinta de presa la Deva, citat de Agerpres.

Senatorul UNPR a mai spus ca isi propune ca membrii comisiei parlamentare sa poata gasi vinovatii de situatia grava in care se afla CEH — compania fiind in procedura de insolventa, dar si solutiile legale pentru ca activitatea de productie a energiei pe baza de carbune sa nu se opreasca.

Concret, se doreste elaborarea unei legi speciale, dupa consultarea Comisiei Europene, prin care sa se prevada ca energia electrica produsa pe baza de huila sa aiba o cota reglementata de 4,8-5% din piata de energie romaneasca. Aceasta lege ar putea salva CEH, din punct de vedere economic, sustine parlamentarul.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Scriitorul Octavian Segarceanu strange bani pentru un nepalez ramas fara casa

Cristiana Petrariu Bota

Dezvaluiri socante in dosarul Caracal. Adjunctul sefului IPJ Olt a sunat la seful celui mai mare clan interlop din Caracal

Ioana Badulescu

In Romania nu boala te ucide, ci sistemul! Problemele grave din sanatate raman nerezolvate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult