1.1 C
România
25 noiembrie 2020
Ancheta privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone
Social

Ancheta privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Compania farmaceutica Teva Pharmaceutical Industries a demarat o ancheta interna privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone fabricat de compania israeliana. Investigatia a fost demarata dupa ce o persoana anonima i-a acuzat pe israelieni ca platesc comisioane de vorbitori si de consultanta pentru medicii romani, care accepta sa prescrie medicamentul Copaxone destinat tratarii sclerozei multiple, catre un numar mare de pacienti din Romania, transmite Reuters.

In paralel, compania farmaceutica incearca sa solutioneze alte anchete deschise de SUA cu privire la mituirea lucratorilor sanitari rusi, mexicani si ucraineni. Ancheta a fost confirmata de un purtator de cuvant al companiei farmaceutice, insa fara alte detalii.

Teva Pharmaceutical a lansat o investigatie inca de anul trecut, dupa ce o persoana anonima i-a acuzat pe israelieni ca platesc comisioane de vorbitori si de consultanta pentru medicii romani, care accepta sa prescrie medicamentul Copaxone destinat tratarii sclerozei multiple, catre un numar cat mai ridicat de pacienti din Romania. De asemenea, medicilor romani li se acopera si cheltuielile de calatorie in strainatate de catre reprezentantii Teva.

Nu exista informatii cu privire la suma primita de medicii romani implicati in schema companiei farmaceutice israeliene. Copaxone a generat insa vanzari de aproximativ 1,1 miliarde de dolari in ultimul trimestru, adica 19% din veniturile totale ale companiei Texa Pharmaceutical.

Teva Pharmaceutical Industries este sub incidenta legii penale americane pentru ca este inscrisa la New York Stock Exchange si are mai multe filiale in Statele Unite.

Stiri pe aceeasi tema

Reactorul de la Cernavoda a fost oprit, centrala functioneaza cu o singura unitate. Premierul a trimis Corpul de Control

Ioana Badulescu

O invatatoare de la Scoala 119 din Bucuresti injura elevii ca la usa cortului. Reactia ISMB

Cristiana Petrariu Bota

Statut nou pentru Casa Regala. Ordinea de succesiune in Familia Regala a Romaniei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult