Ancheta privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone
Social

Ancheta privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Compania farmaceutica Teva Pharmaceutical Industries a demarat o ancheta interna privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone fabricat de compania israeliana. Investigatia a fost demarata dupa ce o persoana anonima i-a acuzat pe israelieni ca platesc comisioane de vorbitori si de consultanta pentru medicii romani, care accepta sa prescrie medicamentul Copaxone destinat tratarii sclerozei multiple, catre un numar mare de pacienti din Romania, transmite Reuters.

In paralel, compania farmaceutica incearca sa solutioneze alte anchete deschise de SUA cu privire la mituirea lucratorilor sanitari rusi, mexicani si ucraineni. Ancheta a fost confirmata de un purtator de cuvant al companiei farmaceutice, insa fara alte detalii.

Teva Pharmaceutical a lansat o investigatie inca de anul trecut, dupa ce o persoana anonima i-a acuzat pe israelieni ca platesc comisioane de vorbitori si de consultanta pentru medicii romani, care accepta sa prescrie medicamentul Copaxone destinat tratarii sclerozei multiple, catre un numar cat mai ridicat de pacienti din Romania. De asemenea, medicilor romani li se acopera si cheltuielile de calatorie in strainatate de catre reprezentantii Teva.

Nu exista informatii cu privire la suma primita de medicii romani implicati in schema companiei farmaceutice israeliene. Copaxone a generat insa vanzari de aproximativ 1,1 miliarde de dolari in ultimul trimestru, adica 19% din veniturile totale ale companiei Texa Pharmaceutical.

Teva Pharmaceutical Industries este sub incidenta legii penale americane pentru ca este inscrisa la New York Stock Exchange si are mai multe filiale in Statele Unite.

Stiri pe aceeasi tema

Profesorii, obligati de Ministerul Educatiei sa se imbrace decent si sa aiba o tinuta morala demna

Cristiana Petrariu Bota

Soferii din Romania vor putea cumpara RCA mai ieftin de la o companie americana care va intra pe piata din vara

Delia Ion

Italia a depasit China la numarul deceselor provocate de coronavirus, sunt 427 de noi decese in ultimele 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult