Politica

Andreea Pastarnac, propusa ministru pentru Romanii de Pretutindeni. Biografie

Andreea Pastarnac, propusa de coalitia PSD-ALDE pentru postul de ministru pentru Romanii de Pretutindeni, s-a nascut la 24 septembrie 1967, la Brasov, a absolvit Facultatea de Filologie la Universitatea Bucuresti si din septembrie 2013 este ambasador al Romaniei in Israel. 

Propusa ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni in Guvernul Grindeanu, Andreea Pastarnac lucreaza in structurile MAE din anul 1993 si a mai fost ambasador în Cipru, iar intre 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. In noiembrie 2015, Andreea Pastarnac a fost acuzata de membri ai comunitatii romanesti din Israel ca nu s-a implicat in sprijinul insotitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv, potrivit televiziunilor de stiri.

Andreea Pastarnac a facut studii aprofundate de masterat in domeniile: limba si literatura ebraica si relatii internationale (Orientul Apropiat), la Universitatea Ebraica din Ierusalim, Israel (1995). A mai absolvit un curs de perfectionare in domeniul relatiilor externe, la Academia Diplomatica, Ministerul Afacerilor Externe (1994) si un curs de perfectionare in domeniul problematicii Orientului Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe, Israel (2003), potrivit Agerpres, care citeaza mae.ro.

Guvernul Grindeanu, prezentat oficial. PSD si ALDE au anuntat ministrii propusi sa formeze noul Executiv

Pastarnac are si experienta academica, fiind asistent la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Limbi Straine, Catedra de Limbi Orientale (1991-1993), profesor invitat, la Universitatea Tel Aviv – cursul de limba si civilizatie romana (1996-2001), profesor invitat la Universitatea Bucuresti, Centrul de masterat de studii ebraice (2001-2005).

In cadrul Ministerului Afacerilor Externe a ocupat pozitii de: atasat la Directia Relatii cu Romanii din Afara Granitelor, Directia Orientul Apropiat (1993); atasat cultural, cu probleme de diaspora la Ambasada Romaniei la Tel Aviv (1995-2001); secretar III si secretar II la Directia Orientul Apropiat si Africa (1997-2001); director-adjunct la Directia Orientul Apropiat si Africa (2002); director-adjunct la Directia Orientul Apropiat, Africa, Asia-Pacific (2003); secretar I (2003); director la Directia Orientul Apropiat, Africa, Asia (febr. 2004); director la Directia Orientul Mijlociu si Africa (2005).

A fost responsabil cu pregatirea candidaturii si participarea la negocieri pentru acceptarea Romaniei in Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research (2001-2005) si responsabil pentru pregatirea participarii Romaniei la Parteneriatul Euromediteranean (2002-2005).

Din 2006 pana in 2011, a fost ambasador al Romaniei in Cipru, iar in septembrie 2013 a devenit ambasador al Romaniei in Israel.

Stiri pe aceeasi tema

Legea defaimarii a ramas pe ordinea de zi, desi PNL ceruse excluderea

Cristiana Petrariu Bota

Augustin Lazar a delegat-o pe Anca Jurma sa ocupe functia de procuror-sef interimar al DNA

Ioana Badulescu

Paul Stanescu ar fi ultima propunere a premierului Tudose la Ministerul Dezvoltarii. Baronul de Olt este un apropiat al lui Liviu Dragnea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult