0.8 C
România
27 noiembrie 2020
IT/Stiinta

Andrei Alexandrescu, cel mai bun programator roman, si-a dat demisia de la Facebook

Andrei Alexandrescu, cel mai cunoscut programator roman, renunta la jobul de vis de la Facebook. Considerat un guru al limbajului de programare C++, Andrei Alexandrescu lucra la Facebook ca cercetator, potrivit yoda.ro.

Programatorul Andrei Alexandrescu, stabilit in SUA, si-a dat demisia de la Facebook si spune ca in perioada urmatoare se va concentra pe dezvoltarea limbajului de programare D, la care este co-fondator, impreuna cu Walter Bright.

Intr-un mesaj postat marti pe site-ul dlang.org, romanul spune ca a luat decizia cu dificultate, pentru ca pune capat unei colaborari cu Facebook care a tinut 5 ani si 9 luni.

„Facebook a avut un impact foarte pozitiv asupra carierei si asupra vietii mele, si sunt recunoscator ca am fost parte din el atat de mult timp”, spune programatorul roman.

„Totusi, a venit timpul pentru mine sa ma concentrez total pentru ajuta limbajul D sa avanseze. Pe cat de rau imi pare ca las in spate o cariera buna si sigura, pe atat de entuziasmat sunt pentru noile provocari si oportunitati de amploare din viitor”, a scris el in mesaj.

Andrei Alexandrescu va lucra si la fundatia limbajului D, careia ii va dona toate drepturile obtinute din vanzarea cartilor sale.

Romanul a revolutionat limbajul de programare C++ prin cartea lui, Modern C++ Design, in care vorbeste despre metaprogramarea cu template-uri.

In ciuda nivelului la care a ajuns, Alexandrescu a ramas modest. Mergea la serviciu cu tramvaiul si citeste multa literatura SF. El a explicat intr-un interviu pentru yoda.ro cum poti sa ajungi un programator de succes.

Stiri pe aceeasi tema

MIEREA – CEL MAI BUN ANTIBIOTIC NATURAL

Bogdan

Premiul Nobel pentru Fizica pe 2019, castigat de un grup de savanti care a contribuit la intelegerea evolutiei Universului si a locului ocupat de Pamant in cosmos

Cristiana Petrariu Bota

Incepe combaterea incitarii la ura in online. Google, Facebook, Twitter si YouTube au elaborat un cod de conduita

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult