Andrei Chiliman
Social

Andrei Chiliman, retinut de procurorii DNA. Vlad Moisescu, Ion Brad si Ioana Costescu audiati in dosar

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a fost retinut pentru 24 de ore, joi, de procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de coruptie in dosarul in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Potrivit anchetatorilor, Chiliman ar fi incasat un procent semnificativ din valoarea contractelor de lucrari publice. In dosar sunt audiati si apropiatul lui Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, consilierul local Ion Brad si consilierul personal al lui Chiliman, Ioana Costescu.

Andrei Chiliman va fi propus pentru arestare preventiva la Inalta Curte.

Andrei Chiliman a fost ridicat de procurorii DNA, joi dimineata, de pe Aeroportul Otopeni si dus la sediul DNA Ploiești, pentru a fi audiat. Anterior, procurorii au descins la sediul Primăriei Sectorului 1. Percheziţiile ar avea legătură cu dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Dupa decizia de retinere, Andrei Chiliman va fi dus într-un centru de arest din Câmpina. Vlad Moisescu este ultima persoană aflata la audieri, in fata anchetatorilor dand explicatii si Ion Brad, fost presedinte PNL Sector 1 si fost trezorier al PNL.

Crin Antonescu si Calin Tariceanu apar in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului

Andrei Chiliman a răspuns cu „nu” la toate acuzațiile.

Edilul sectorului 1 nu a dorit să dea foarte multe declarații în fața procurorilor DNA, însă a spus că nu recunoaște nimic din cele reținute de procurorii anticorupție.

Ioana Costescu a fost adusă şi ea la DNA, de asemenea si Vlad Moisescu. Cei aduși la DNA au părut surprinși că au ajuns în aceste posturi. Nu au făcut declarații. Toți au fost citați cu mandate de aducere.

Banii ar fi fost împărțiți între Vlad Moisescu, Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad și PNL după cum urmează: 30 la sută ar fi primit Andrei Chiliman, 15 la sută ar fi primit Vlad Moisescu, 15 la sută Ioana Costescu, 15 la sută Ion Brad și 10 la sută PNL Sector 1.

300 de mii de lei ar fi fost plătiți de către Gheorghe Boeru, în 2012, chiar în sediul Primăriei sectorului 1, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor. Banii ar fi ajuns în mâinile lui Vlad Moisescu prin intermediul consilierei personale a lui Andrei Chiliman, dar și cu ajutorul lui Ion Brad. Procurorii spun că acei 300 de mii de lei au fost înmânați de Vlad Moisescu lui Andrei Chiliman.

Mai mult, o parte din banii care ar fi ajuns de la Boeru în buzunarele lui Chiliman, spun procurorii DNA, ar fi provenit dintr-un contract încheiat de firma lui Boeru cu Hidro SC Prahova, firma administrată aproape în totalitate de către CJ Prahova, aceeași firmă care i-a acordat și firmei lui Iulian Herțanu, Grossman, un contract privind extinderea și modernizarea rețelei de canalizare din Comarnic.

Andrei Chiliman a intrat în sediul DNA fără să facă declaraţii, precizând doar că va discuta cu jurnaliştii la ieşire.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Angajatii din sanatate nu mai primesc sporurile promise. Ce se intampla cu TVA pentru tranzactii imobiliare si TVA pentru publicitate

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Sanatatii: Nu exista niciun raport Colectiv. Nu e singurul document pe care Vlad Voiculescu nu l-a predat la plecare

Ioana Badulescu

PROTEST. Grefierii din instante si parchete nu lucreaza vineri, pana la ora 13

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult